Závan Stredomoria

zussana - bez fotkyzussana, 18. februára 2011

Receptov na cestoviny je v mnohých podobách, ale ja vám ponúkam ten môj, inšpirovaný "závanom stredomorskej kuchyne"...

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 ks , (stredná)
2-3 strúčiky
10-20 dkg
1-2 PL
2-3 hrste




Postup

  1. 1

    Uvedené množstvá sú len orientačné, každý si ich môže upraviť podľa vlastnej chuti. Ako prvé si v osolenej vode uvaríme cestoviny podľa návodu - odporúčam širšie rezance. Zlejeme a necháme odtiecť.

  2. 2

    Medzitým si nakrájame cibuľku na malé kocky a cesnak na plátky. Ak chceme, môžeme si na drobnejšie nakrájať aj sušené paradajky. Vo vyššej panvici, najlepšie vo Woku, si rozpálime olivový olej (1-2 PL), na ktorom opražíme do sklovita cibuľku. Potom pridáme cesnak a píniové oriešky. Miešame a keď chytia krásnu zlatistú farbu, pridáme sušené parajky. Krátko opečieme a primiešame uvarené cestoviny. Dochutíme soľou a korením (ja ich ani nepoužívam) a pred odstavením pridáme podľa chuti zelené lístky rukoly, ktoré zmiešame s cestovinami. Podávame.

  3. 3

    Na tanieri si pripravené cestoviny môžeme ešte poliať trochou olivového oleja. Rukola spolu s píniovými orieškami dodajú tomuto jedlu veľmi osobitú chuť.

Diskusia k receptu

ursula4
to je mlsota,suroviny v komore,môžem skúšať




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia