Receptov na cestoviny je v mnohých podobách, ale ja vám ponúkam ten môj, inšpirovaný "závanom stredomorskej kuchyne"...
porcie
príprava
Postup
-
1
Uvedené množstvá sú len orientačné, každý si ich môže upraviť podľa vlastnej chuti. Ako prvé si v osolenej vode uvaríme cestoviny podľa návodu - odporúčam širšie rezance. Zlejeme a necháme odtiecť.
- 2
Medzitým si nakrájame cibuľku na malé kocky a cesnak na plátky. Ak chceme, môžeme si na drobnejšie nakrájať aj sušené paradajky. Vo vyššej panvici, najlepšie vo Woku, si rozpálime olivový olej (1-2 PL), na ktorom opražíme do sklovita cibuľku. Potom pridáme cesnak a píniové oriešky. Miešame a keď chytia krásnu zlatistú farbu, pridáme sušené parajky. Krátko opečieme a primiešame uvarené cestoviny. Dochutíme soľou a korením (ja ich ani nepoužívam) a pred odstavením pridáme podľa chuti zelené lístky rukoly, ktoré zmiešame s cestovinami. Podávame.
- 3
Na tanieri si pripravené cestoviny môžeme ešte poliať trochou olivového oleja. Rukola spolu s píniovými orieškami dodajú tomuto jedlu veľmi osobitú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu