Pohánkovo-mandľové minipalacinky bez lepku
Foto: novalim
Deti palacinky milujú. Ale aj dospelí často neodolajú a pochutia si na nich. My sme pre vás pripravili ich zdravšiu miniverziu a
použili sme Zobraziť celý popisDeti palacinky milujú. Ale aj dospelí často neodolajú a pochutia si na nich. My sme pre vás pripravili ich zdravšiu miniverziu a
použili sme na to našu pohánkovú múku. Tú sme skombinovali s mletými mandľami, mliekom a medom a chutný recept bol na
svete. Vychutnajte si ich aj vy na raňajky s celou rodinou.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
60 g |
|
40 g mleté |
|
4-5 ks |
|
60 ml (môže byť aj rastlinné) |
|
1/2 ČL |
|
1 PL tekutý |
|
1 PL tekutý (+ na opekanie) |
|
Na podávanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Všetky prísady spolu rozmixujeme na hladké cesto, ktoré necháme 10 minút postáť. Minipalacinky pečieme z oboch strán na lievancovej panvici na rozpálenom kokosovom oleji bez vône.
- 2
Podávame teplé, preliate javorovým sirupom s malinami, čučoriedkami alebo iným ovocím.
Tiež bezlepkové palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu