Pavlovovej torta so sezónnym ovocím
Obľúbenú Pavlovku je ideálne robiť večer, pretože je potrebné nechať ju vo vypnutej rúre cez noc....
Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...
Plnené zemiakové rezne
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a roztlačíme. Spolu s múkou, vajcom a soľou vypracujeme hladké...
Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou
Tento recept ponuka siroku skalu vyuzitia vlastnej fantazie. Kto radsej bez masa, moze slaninu vymenit...
Koláč z polovičiek jabĺk
Pred pár dňami mi mamka volala že piekla skvelý jablkový koláč. Recept má od kamarátky, ...
Ovocné taštičky
Dnes si ukážeme jednoduchý recept na ovocné taštičky z lístkového cesta. Ja preferujem jablká a hrušky,...
Krémové jahodové kocky
Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a došľaháme. Žĺtky zmiešame...
Baklažánové a cuketové lodičky podľa herečky Bibiany Ondrejkovej
Svoje obľúbené zdravé a chutné jedlo, ako stvorené na udržanie štíhlej línie, nám pripravila herečka...
Polievka z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak je veľmi zdravá bylinka. Má priaznivý vplyv na srdce, priaznivo pôsobí na vysoký...
Mäsom plnené taštičky z červenej šošovice
Cesto: Šošovicu uvaríme do mäkka, približne 15–20 minút. Necháme vychladnúť. Uvarenú šošovicu aj s...
Perkelt z kapra
Kapra, ktorého sme najskôr očistili, vypitvali, rozkrojili na polovice, osolili a hlavu s...
Paradajkové a paprikové brusketky
Upravený recept pôvodom od mojej sestričky-kozičky žijúcej v Itálii :))
Kokosové kocky
Tieto kokosové kocky sú bez vajec. Kto má rád kokos, tak si na nich pochutná....
Makrely na paprike
Makrely, z ktorých sme stiahli kožu a odrezali hlavy, vykostíme. Do cibule spenenej na...
Staročeské knedlíky
Najprv dáme variť veľký hrniec s vodou. Preosiatu hrubú múku premiešame s práškom do pečiva a...
Hovädzí steak s cibuľou
Mäso nakrájané na rezne umyjeme, osušíme, posolíme, pokoreníme, opečieme sprudka, potom stiahneme...
Treska s krustou zo sušených paradajok
Fenikel a ryby spolu fantasticky ladia, hlavne takto - po taliansky.
Rizoto z kuchty
Tlakový hrniec používam pri varení najčastejšie. Na varenie zemiakov, ryže, mäsa, gulášov, ...
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej...
Kapusta na rumunský spôsob
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku do sklovita, pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko, osolíme a...
Nočky z polenty
Minule sme tu písali o polente a bolo mi vysvetlené že ked sa jej zje málo, takže...
Krúpková polievka s mäsovými guľkami
Mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na tenšie rezance, ktoré varíme vo vývare asi 20 minút...
Jogurtovo-ovocný dezert
Tieto suroviny zvyknem aj len tak pomiešať v miske. Úprava do pohárov zafungovala, keď ma...
Vanilkovo-mandľová torta s hruškami
V miske vypracujeme z múky, práškového cukru, mandľového mlieka a kokosového oleja elastické cesto...
Bezlepkový pita chlieb
Bezlepkový pita chlieb je hitom nášho leta. Je to jednoduchá vec, ktorú si z mála surovín pripravíte aj doma....
Slivkovo - tvarohová pochúťka
Múku, mlieko, vajcia a soľ zmiešame a cesto necháme 20 minút oddýchnuť. Slivky necháme...
Karfiolovo-zemiaková panvica
Zeleninové jedlo jemnej, zľahka korenistej chuti. Rýchlo pripravené, rýchlo odfotené a rýchlo zjedené...
Pomarančovo–gaštanové keksíky
Drobné pečivo plnené gaštanovým pyré s čokoládovou polevou, ktoré krásne rozvonia pomarančová kôra.
Zabudnutý puding
Je to slávny puding, ktorý opäť preslávil Richard Sax. Je to akýsi typ torty...