Eton mess s lesným ovocím
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 2. júla 2021
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 2. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Najprv pripravíme snehové pusinky. Začneme šľahať bielky, keď sú už trošku napenené, v malých dávkach pridávame kryštálový cukor. Vyšľaháme na tuhú penu, naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie robíme malé pusinky. Pečieme hodinu pri 100 °C. Snehové pusinky necháme v rúre vychladnúť a potom polámeme na kúsky.
- 2
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Ovocie trošku roztlačíme, aby pustilo šťavu.
- 3
Pripravíme poháre (napr. 12 ks s objemom 120 ml) a vrstvíme v poradí šľahačka, rozdrvené pusinky a ovocie. Nakoniec ozdobíme kúskami čerstvého ovocia.
Tiež ovocný pohár:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu