Ovocný pohár
Ovocný pohár

Eton mess s lesným ovocím

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 2. júla 2021
Eton mess s lesným ovocím
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 100 °C

Suroviny

4 ks
250 g
500 ml
2 bal.
500 g (mix: maliny, černice, čučoriedky)




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme snehové pusinky. Začneme šľahať bielky, keď sú už trošku napenené, v malých dávkach pridávame kryštálový cukor. Vyšľaháme na tuhú penu, naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie robíme malé pusinky. Pečieme hodinu pri 100 °C. Snehové pusinky necháme v rúre vychladnúť a potom polámeme na kúsky.

  2. 2

    Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Ovocie trošku roztlačíme, aby pustilo šťavu.

  3. 3

    Pripravíme poháre (napr. 12 ks s objemom 120 ml) a vrstvíme v poradí šľahačka, rozdrvené pusinky a ovocie. Nakoniec ozdobíme kúskami čerstvého ovocia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia