Sú milí, chutnučkí a pritom nenároční na prípravu. Určite potešia (nielen) deťúrence :))
50
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 280 g |
|
| 120 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| Na náplň: | |
| , lieskovce, mandle, čokoláda... |
|
| Na ozdobenie: | |
| a kokos |
|
Postup
-
1
Všetky prísady na cesto zmiešame a dôkladne prepracujeme. Z cesta urobíme guličky, ktoré plníme orieškom, mandľou alebo kúskom čokolády (kľudne použite čokoládu na varenie, zostane v "telíčku" polotekutá), a vytvarujeme do tvaru slzy. Takto vytvarovaných "ježkov" dáme na plech a vo vyhriatej trúbe pečieme dozlatista ( asi na 180°C). Vychladnutým ježkom namáčame telíčka do čokoládovej polevy a obalíme ich v strúhanom kokose. Špáratko tiež namočíme do polevy a urobíme na "tváričke" očká a noštek... (Kto nemá rád kokos, môže ho nahradiť mletými orieškami). Dobrú chuť! :)








Diskusia k receptu