Sú milí, chutnučkí a pritom nenároční na prípravu. Určite potešia (nielen) deťúrence :))
50
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
Cesto: | |
280 g |
|
120 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
|
|
Na náplň: | |
, lieskovce, mandle, čokoláda... |
|
Na ozdobenie: | |
a kokos |
|
Postup
-
1
Všetky prísady na cesto zmiešame a dôkladne prepracujeme. Z cesta urobíme guličky, ktoré plníme orieškom, mandľou alebo kúskom čokolády (kľudne použite čokoládu na varenie, zostane v "telíčku" polotekutá), a vytvarujeme do tvaru slzy. Takto vytvarovaných "ježkov" dáme na plech a vo vyhriatej trúbe pečieme dozlatista ( asi na 180°C). Vychladnutým ježkom namáčame telíčka do čokoládovej polevy a obalíme ich v strúhanom kokose. Špáratko tiež namočíme do polevy a urobíme na "tváričke" očká a noštek... (Kto nemá rád kokos, môže ho nahradiť mletými orieškami). Dobrú chuť! :)
Diskusia k receptu