Veselí vianoční ježkovia

aljuschenocka - bez fotkyaljuschenocka, 10. decembra 2010

Sú milí, chutnučkí a pritom nenároční na prípravu. Určite potešia (nielen) deťúrence :))

50
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
280 g
120 g
50 g
1 ks
Na náplň:
 , lieskovce, mandle, čokoláda...
Na ozdobenie:
 a kokos




Postup

  1. 1

    Všetky prísady na cesto zmiešame a dôkladne prepracujeme. Z cesta urobíme guličky, ktoré plníme orieškom, mandľou alebo kúskom čokolády (kľudne použite čokoládu na varenie, zostane v "telíčku" polotekutá), a vytvarujeme do tvaru slzy. Takto vytvarovaných "ježkov" dáme na plech a vo vyhriatej trúbe pečieme dozlatista ( asi na 180°C). Vychladnutým ježkom namáčame telíčka do čokoládovej polevy a obalíme ich v strúhanom kokose. Špáratko tiež namočíme do polevy a urobíme na "tváričke" očká a noštek... (Kto nemá rád kokos, môže ho nahradiť mletými orieškami). Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

jeka
ukladám si tvoj receptík do KK, a niekedy ho urobím,dakujem za recep
evanaaa
Treba mať predstavivosť a fantáziu. Ja tiež nefotím, tak radšej ani recepty nedávam, možno niekedy....
tothka
Myslím že chybička sa stala v množstve múky, nemá to byť 450 g ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia