Foto: dominikakralovicova
Receptík mám už dlho. V mojej rodine sú tieto koláčiky veľmi obľúbené a robím ich skoro na každú oslavu. Vyskúšajte, určite nebudete sklamaní :)
Suroviny
Na cesto: | |
450 g |
|
250 ml |
|
125 ml |
|
1 kocka |
|
1 ČL do kvásku |
|
1 PL |
|
Na plnku: | |
150g g |
|
|
|
viacero farieb |
|
4 ks |
|
(alebo zelené) |
|
Na potretie: | |
hrubozrnná |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Z rozmrveného droždia, trošku mlieka, cukru a lyžice múky pripravíme kvások a necháme vykysnúť 15 minút.
- 2
Preosejeme múku, osolíme ju. Pridáme ju k vykysnutému kvásku. Postupne prilejeme olej, mlieko a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme jednu hodinu kysnúť.
- 3
Cesto dáme na pomúčenú dosku a vykrajovačkou na šišky alebo pohárom vykrajujeme kolieska. Plnka: nakrájame si olivy, papriku, rajčiny, cibuľku, nastrúhame syr a všetko vysypeme do jednej misky, pridáme 2 pl olivového oleja, trošku čierneho korenia a pár štipiek soli a zmiešame. Plnka hotová. Kolieska uložíme s medzerami na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme každé koliesko vajíčkom. Na každé koliesko ide jedna plná čajová lyžička plnky, posypeme semiačkami jemne hrubozrnnou soľou a vňatkou. Necháme asi 15 minút podkysnúť. A pečieme pri 180 stupňoch Celzia asi 15 minút. Dobrú chuť!
- 2
Diskusia k receptu