Zeleninové kolieska

dominikakralovicova - fotkadominikakralovicova, 2. augusta 2015

Receptík mám už dlho. V mojej rodine sú tieto koláčiky veľmi obľúbené a robím ich skoro na každú oslavu. Vyskúšajte, určite nebudete sklamaní :)

Suroviny

Na cesto:
450 g
250 ml
125 ml
1 kocka
1 ČL do kvásku
1 PL
Na plnku:
150g g
 viacero farieb
4 ks
 (alebo zelené)
Na potretie:
 hrubozrnná
1 ks




Postup

  1. 1

    Z rozmrveného droždia, trošku mlieka, cukru a lyžice múky pripravíme kvások a necháme vykysnúť 15 minút.

  2. 2

    Preosejeme múku, osolíme ju. Pridáme ju k vykysnutému kvásku. Postupne prilejeme olej, mlieko a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme jednu hodinu kysnúť.

    Zeleninové kolieska - obrázok 2
  3. 3

    Cesto dáme na pomúčenú dosku a vykrajovačkou na šišky alebo pohárom vykrajujeme kolieska. Plnka: nakrájame si olivy, papriku, rajčiny, cibuľku, nastrúhame syr a všetko vysypeme do jednej misky, pridáme 2 pl olivového oleja, trošku čierneho korenia a pár štipiek soli a zmiešame. Plnka hotová. Kolieska uložíme s medzerami na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme každé koliesko vajíčkom. Na každé koliesko ide jedna plná čajová lyžička plnky, posypeme semiačkami jemne hrubozrnnou soľou a vňatkou. Necháme asi 15 minút podkysnúť. A pečieme pri 180 stupňoch Celzia asi 15 minút. Dobrú chuť!

    Zeleninové kolieska - obrázok 3

Diskusia k receptu

vybusna
jejda...aky pekny napad. asi zamenim syr za pecorino, alebo nieco podobne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia