Tvarohové šišky

tetrisss - fotkatetrisss, 3. mája 2011

Dnes prišiel tak nenazdajky domov môj mladší synko a keďže už nebolo dosť času, tak ma napadol veľmi rýchly a chutný recept a tak Zobraziť celý popisDnes prišiel tak nenazdajky domov môj mladší synko a keďže už nebolo dosť času, tak ma napadol veľmi rýchly a chutný recept a tak ho ponúkam aj vám, dokonca by ste ho ešte dnes stihli aj k hokeju. :)

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 ks
2 lyžice
14 lyžíc
4 kávové lyžičky
 štipka
2 lyžice
trochu
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Do tvarohu /ja mám najradšej vo vedierku z Lidla/ dáme žĺtky, miešame, potom rum, kôru, prášok do pečiva, cukor, soľ, nakoniec múku a stále do intenzívne miešame, stačí lyžicou, nešľaháme. Vznikne také pomerne husté cesto.

  2. 2

    Vyprážame v oleji , dávame dvomi lyžicami také kôpky vo veľkosti asi polvajca, pražíme pomaly, aby neboli vnútri surové, otáčame. Vypražíme do červena.Ak nie ste si istí, radšej prvú rozlomíme, aby sme videli,či už sú.

  3. 3

    Dáme odkvapkať z oleja na servítku a hneď štedro posypeme práškovým cukrom, môžeme do cukru pridať aj kakao. Obalíme cukrom celú šišku. Poukladáme na tanier a na vrch šišiek natrieme za malú lyžičku lekváru. Keď pridáte kakao do cukru, lepší je marhuľový a ešte lepší broskyňový lekvár. Z tejto dávky výjdu dva taniere, žiaľ, kým ma napadlo odfotiť, už nebolo čo.

Diskusia k receptu

evanaaa
Kedysi dávno som ich robila, už sa ani nepamätám na chuť. Rozmýšľala som, či by sa neali urobiť kôpky na plech a upiecť, veď je to tvarohové cesto.
helca103
tiež som ich robievala pre rokmi ale možno by to nebol zlý nápad čo píšeš aj Ty @evanaaa na plechu v rúre
tetrisss
Hm, to neviem, skuste, ale vyprazane sem tam nezabije, ved je to skoro samy tvaroh.
svetlana9
@Tetrisss - mňa od prášku do pečiva páli záha a dávam do cesta sódu bicarbónu - a aby sa presmažili - tak dávaj lej jednu ležicu vypražiť - bude viac kúskov - xixixxi - a receptík už mám v KK
evanaaa
Tetrisss, nejde o to, že sa to praží v oleji, ale aké by to bolo takto na plechu, neterba stáť pri tom a možno aj chuťovo sa zmenia. No, ako vravíš, treba skúsiť.
tetrisss
Nuz, to neviem, lebo mne este nikdy neboli tvrde a ani mastne. Mozno, ak si nedala spravny tvaroh, lebo ja davam len ten jemny alebo doma urobenu riccotu, cize je malo tucny. Alebo cesto bolo velmi hutne, no neviem, mne sa podaria vzdy nadychane a jemne, mrzi ma, ze to tak nebolo, ale treba skusat :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia