Foto: elekra
Už roky som túžila vyskúšať čerstvého tuniaka. Nikdy som sa k tomu neodhodlala až teraz na staré kolená a môžem len skonštatovať, že realizácia Zobraziť celý popisUž roky som túžila vyskúšať čerstvého tuniaka. Nikdy som sa k tomu neodhodlala až teraz na staré kolená a môžem len skonštatovať, že realizácia tohto sna stála za to! Je to úžasne chutný kus mäsa.
porcie
príprava
na 200-175 °C
Postup
-
1
Čerstvého tuniaka som umyla, osušila papierovou utierkou, ochutila hrubozrnnou morskou soľou, mletým čiernym korením a pokvapkala olivovým olejom. Namarinovaného som odložila na oddych do chladničky.
-
2
Ako prílohu som piekla cviku a zemiaky. Poriadne som ich umyla pod tečúcou vodou, zemiaky som prekrojila na polovice a cviklu na štvrtinky.
-
3
Zemiaky reznou stranou dole na hrubozrnnú soľ a cviklu som posypala po povrchu. Cviklu som ešte dochutila grilovacím korením a preliala olivovým olejom.
-
4
Pekáč som prikryla alobalom a dala piecť do vyhriatej rúry najskôr na 200 °C asi 30 minút a dopekala som na 175 °C ďalších 30 minút. Hotové som zabudla odfotiť a už sme ich zjedli.
-
5
Studenú omáčku na rybu som si pripravila z olivového oleja, francúzskej horčice, štipkou soli (so soľou opatrne, budem ešte pridávať rybiu omáčku a tá je slaná dosť), mletého čierneho korenia, ktoré som poriadne vymiešala. Pridala som na jemno pokrájanú jarnú cibuľku,
-
6
dochutila sójovou omáčkou, rybiou omáčkou a balsamikovou omáčkou (dodáva sladkú chuť).
-
7
Takto vyzerá hotový produkt (túto omáčku máme veľmi radi).
-
8
Na rozhorúčenú panvicu som si dala olej z marinády,
-
9
odležaného tuniaka som opiekla zo všetkých strán
-
10
a nechala asi 5 minút odstáť.
-
11
Podávala som s pečeným zemiakom, cviklou a zeleninovou oblohou preliate horčicovou omáčkou. Manželova porcia
-
12
a moja porcia. Famózne mäsko!
Diskusia k receptu