Maková palacinka s gaštanovou plnkou
Janka a Juraj Gálikovci
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 29. októbra 2015
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 29. októbra 2015

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 225 g |
|
| 70 g |
|
| 0,5 l |
|
| štipka |
|
| 2 ks |
|
| 20 g |
|
| 80 g |
|
| 1/2 ČL |
|
| Plnka: | |
| 1 bal. |
|
| 250 g mrazené |
|
| Krém: | |
| 3 ks |
|
| 150 g |
|
| 100 ml |
|
| 1 ČL |
|
| 100 g |
|
| 10 g polohrubá |
|
Postup
-
1
Z múky, zo soli, z kvásku, zo žĺtkov a z mlieka vymiesime cesto. Pridáme mak, škoricu, tuhý sneh a necháme chvíľku kysnúť. Pečieme palacinky.
- 2
Šľahačku vymiešame podľa návodu a do hotovej nastrúhame gaštanové pyré, premiešame a plníme palacinky.
- 3
Celé vajcia vymiešame s cukrom, pridáme citrónovú šťavu a kôru, kukuričnú múku a dobre premiešame. Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo, pridáme citrónovú zmes, miešame metličkou a zohrievame vo vodnom kúpeli na slabom ohni asi 10 minút, kým omáčka nezhustne.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu