Syr z tvarohu - zahrievaný

gordonko - fotkagordonko, 5. februára 2013
 Syr z tvarohu - zahrievaný
Foto: gordonko

minule som skúšal ,,výrobu taveného syra,, miešaním .... malo to chuť ako bryndza ..... Zobraziť celý popisminule som skúšal ,,výrobu taveného syra,, miešaním .... malo to chuť ako bryndza ..... dnes skúšam podobné a predsa odlišné ....

5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 - 3 plátky
1
0,5 lyžičky




Postup

  1. 1

    zkysnuté mlieko dáme do hrnca .a nechal som ho v hrnci ešte do druhého dňa

     Syr z tvarohu - zahrievaný - obrázok 1
  2. 2

    potom som ho trochu prihrial a miešal... NIE variť

     Syr z tvarohu - zahrievaný - obrázok 2
  3. 3

    cez utierku v sítku precedíme

     Syr z tvarohu - zahrievaný - obrázok 3
  4. 4

    zavesíme a necháme odkvapkať

     Syr z tvarohu - zahrievaný - obrázok 4
  5. 5

    ...teraz je dilema ..akú chuť ?????

     Syr z tvarohu - zahrievaný - obrázok 5
  6. 6

    vyhrali sardelové filetky tak si ich prichystam - pokrajam na drobno

     Syr z tvarohu - zahrievaný - obrázok 6
  7. 7

    na panvicu dáme tvaroh , posypeme ho polovicou čajovej lyžičky sody bicarbony a premiešame - plameň na slabšie

     Syr z tvarohu - zahrievaný - obrázok 7
  8. 8

    pridal som plátok masla ,bolo málo tak som pridal ešte jeden

     Syr z tvarohu - zahrievaný - obrázok 8
  9. 9

    ked sa mi tvaroh z maslom rozpustil ,pridáme pokrájané sardelky a premiešame

     Syr z tvarohu - zahrievaný - obrázok 9
  10. 10

    dochutíme solou

     Syr z tvarohu - zahrievaný - obrázok 10
  11. 11

    experimentálne som naplnil ,,syrom,, pohár od detskej výživy ..... kedysi sa syr v pohári či kelímku zakrýval papierikom , no ja som ho zalial olejom nechal vychladnúť , potom uzavrel a šup sním do chladu. ..... ochutnáme neskoršie

     Syr z tvarohu - zahrievaný - obrázok 11
  12. 12

    zbytok syra som ponatieral na ,,polistirénové chlebíky ,, ...konečnú úpravu už necham na Vás

     Syr z tvarohu - zahrievaný - obrázok 12
  13. 13

    ..... zbytok som dojedol lasickým spôsobom , z panvice na prst a šup stým do pusy - chutilo volakto sa ma pýtal ,či v predošlom recepte necítiť sodu bicarbonu - nebolo ,ani teraz som ju necítil no chuť po sardelach bola potlačená - nevýrazná a ten syr bol hustý ako keby múčný aj napriek tomu vám prajem DOBRÚ CHUŤ

     Syr z tvarohu - zahrievaný - obrázok 13

Diskusia k receptu

valeri
Tak ja si počkám, kým stvoríš niečo eňo-ňuňo, len to potom zverejni. Prajem Ti pekný deň :-)
gordonko
@valeri ...chceš niečo eňo -ňuňo ? ... tak toto je špecialne pre Teba ,,KRAKONOŚÚV MLS,,
evanaaa
@gordonko , už len preto, že skúšaš aj neoverené ( raz treba, nie?) sa mi na tebe páči, a aké bolo to mklieko, čo si dal skysnúť? Ja sa k čerswtvému nedostanem, jedine ak kúpim fľaškové "čerstvé" v markete, snáď by aj to stačilo. A akú chuť si yvmyslel!
gordonko
@evanaaa to mlieko bolo ,,čerstvo ukradnuté po dojení ,, ,ale nikomu to nehovor .... v Nitre máme 3 alebo 4 automaty na mlieko tam je ,,kvalitné,, z kupovaného bych to neskúšal , to si už radšej vezmi kúpenú kocku tvarohu a chuť ako som už napísal ten tvaroh-syr skryl 50% chute sardelek , bol hustý a taký ako by vňom múka bola - pokial bol teplý dal sa natierať - možno pri vetšom množstve masla by bol jemnejší ....uvidím čo ten syr v poháry ........ ten prvý čo chutil po bryndzi mi chutil viacej .... no niekomu možno bude chutiť tento ,máme rôzné chute
izabella929
zaujímavé veľmi..)).inak dostala som tento recept meilom od brata...uvažovala som,že to vyskúšam....
cuckasiska
@gordonko tak vidim, ze mame dnes podobne chute.....ja som dnes robila ten tvoj minuly recept len nie od oka, ale ako "mlady chemik" presne....neviem.....ja tam citim tu sodabikarbonu...teraz caka v chladnicke tak uvidime....
gordonko
@cuckasiska zabudni na ,,chemika,, a nehladaj chyby zober ,,syr,, a vychutnávaj si ho - nehladaj sodu bicarbonu lebo ju najdeš aj tam kde neni
izabella929
@gordonko...ke ď ti mám povedať čistú pravdu, vôbec ma nezaujala farba toho syra, lebo boli tam priložené aj fotopostupy ,nejak ma ten recept neoslovil...hoci mám 2x v týždni čerstvé farmárske mlieko, ktoré je ešte vlažné, keď mi ho prinesú, lutovala som ho na taký experiment použiť...som rada, že si mi to napísal....)) ďakujem ti pekne.-)) aj kôli tomu obdivujem Varechu.-)
gordonko
@izabella ta ,,farba,,je prevzatá ztých filátek ,ale samozrejme bielá je príjemnejšia farba
pekný večer




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia