Foto: gordonko
minule som skúšal ,,výrobu taveného syra,, miešaním .... malo to chuť ako bryndza ..... Zobraziť celý popisminule som skúšal ,,výrobu taveného syra,, miešaním .... malo to chuť ako bryndza ..... dnes skúšam podobné a predsa odlišné ....
tepelná úprava
Postup
-
1
zkysnuté mlieko dáme do hrnca .a nechal som ho v hrnci ešte do druhého dňa
-
2
potom som ho trochu prihrial a miešal... NIE variť
-
3
cez utierku v sítku precedíme
-
4
zavesíme a necháme odkvapkať
-
5
...teraz je dilema ..akú chuť ?????
-
6
vyhrali sardelové filetky tak si ich prichystam - pokrajam na drobno
-
7
na panvicu dáme tvaroh , posypeme ho polovicou čajovej lyžičky sody bicarbony a premiešame - plameň na slabšie
-
8
pridal som plátok masla ,bolo málo tak som pridal ešte jeden
-
9
ked sa mi tvaroh z maslom rozpustil ,pridáme pokrájané sardelky a premiešame
-
10
dochutíme solou
-
11
experimentálne som naplnil ,,syrom,, pohár od detskej výživy ..... kedysi sa syr v pohári či kelímku zakrýval papierikom , no ja som ho zalial olejom nechal vychladnúť , potom uzavrel a šup sním do chladu. ..... ochutnáme neskoršie
-
12
zbytok syra som ponatieral na ,,polistirénové chlebíky ,, ...konečnú úpravu už necham na Vás
-
13
..... zbytok som dojedol lasickým spôsobom , z panvice na prst a šup stým do pusy - chutilo volakto sa ma pýtal ,či v predošlom recepte necítiť sodu bicarbonu - nebolo ,ani teraz som ju necítil no chuť po sardelach bola potlačená - nevýrazná a ten syr bol hustý ako keby múčný aj napriek tomu vám prajem DOBRÚ CHUŤ
pekný večer