Foto: seyo
Nejedná sa o žiadnu extra exotiku, ani o nič nové a netradičné. Skôr by som rád poukázal na to, že aj vegánske jedlo môže Zobraziť celý popisNejedná sa o žiadnu extra exotiku, ani o nič nové a netradičné. Skôr by som rád poukázal na to, že aj vegánske jedlo môže byť chutné a výživné. Kto nemá odvahu, alebo z akýchkoľvek dôvodov sóju nekonzumuje, môže ju nahradiť kuracinou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sójové nudličky si uvaríme vo vode s dvomi PL sójovej omáčky. Stačí im 10 minút, ešte s nimi budeme pracovať. Po uvarení vodu zlejeme a dôsledne nudličky vymačkáme od prebytočnej vody! Premiešame ich s lyžičkou horčice a dvomi lyžičkami kukuričného škrobu.
-
2
Na panvicu dáme rozpáliť olej. Ja som použil arašidový, ryžový je takisto fajn. Myslím, že nikto nič nepokazí ani klasickým slnečnicovým .. olivový by som nedával. Na olej hodíme kari pastu a na miernom plameni ju za stáleho miešania pražíme asi 2 minúty .. prvotná silná aróma sa rozloží a pasta chuťovo zjemnie. Pridáme na kúsky nakrájané chilli papričky a už na silnejšom ohni ich restujeme ďaľšie 2 minúty.
-
3
Pridáme vopred pripravené sójové nudličky a na prudšom plameni ich orestujeme a premiešame s kari. Restujeme ich asi 3-5 minút. Dochutíme troškou rímskeho kmínu a dvomi pretlačenými strúčikmi cesnaku.
-
4
Nakoniec pridáme malú plechovku hustého kokosového krému a asi 2 dcl vody. Premiešame, prejdeme asi minútu varom a sme hotoví :).
-
5
Ako príloha je ideálna ryža basmati. Ja som doma našiel "len" jazmínovú .. vďaka aj za ňu :) Kto si všimol, že som nič nesolil, všimol si dobre .. ingrediencie sú slané dosť sami o sebe, takže so soľou radšej počkajte na koniec, nič tým nepokazíte. Dúfam, že tento rýchly, nenáročný a relatívne lacný recept spraví niekomu radosť. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu