Sójové nudličky na kari a kokose

seyo - fotkaseyo, 6. januára 2013
Sójové nudličky na kari a kokose
Foto: seyo

Nejedná sa o žiadnu extra exotiku, ani o nič nové a netradičné. Skôr by som rád poukázal na to, že aj vegánske jedlo môže Zobraziť celý popisNejedná sa o žiadnu extra exotiku, ani o nič nové a netradičné. Skôr by som rád poukázal na to, že aj vegánske jedlo môže byť chutné a výživné. Kto nemá odvahu, alebo z akýchkoľvek dôvodov sóju nekonzumuje, môže ju nahradiť kuracinou.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal. 80g
1 ČL
2 ČL
1 bal. 50g
2 ks
160 ml
2 strúčiky
1/2 ČL
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Sójové nudličky si uvaríme vo vode s dvomi PL sójovej omáčky. Stačí im 10 minút, ešte s nimi budeme pracovať. Po uvarení vodu zlejeme a dôsledne nudličky vymačkáme od prebytočnej vody! Premiešame ich s lyžičkou horčice a dvomi lyžičkami kukuričného škrobu.

    Sójové nudličky na kari a kokose - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu dáme rozpáliť olej. Ja som použil arašidový, ryžový je takisto fajn. Myslím, že nikto nič nepokazí ani klasickým slnečnicovým .. olivový by som nedával. Na olej hodíme kari pastu a na miernom plameni ju za stáleho miešania pražíme asi 2 minúty .. prvotná silná aróma sa rozloží a pasta chuťovo zjemnie. Pridáme na kúsky nakrájané chilli papričky a už na silnejšom ohni ich restujeme ďaľšie 2 minúty.

    Sójové nudličky na kari a kokose - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme vopred pripravené sójové nudličky a na prudšom plameni ich orestujeme a premiešame s kari. Restujeme ich asi 3-5 minút. Dochutíme troškou rímskeho kmínu a dvomi pretlačenými strúčikmi cesnaku.

    Sójové nudličky na kari a kokose - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec pridáme malú plechovku hustého kokosového krému a asi 2 dcl vody. Premiešame, prejdeme asi minútu varom a sme hotoví :).

    Sójové nudličky na kari a kokose - obrázok 4
  5. 5

    Ako príloha je ideálna ryža basmati. Ja som doma našiel "len" jazmínovú .. vďaka aj za ňu :) Kto si všimol, že som nič nesolil, všimol si dobre .. ingrediencie sú slané dosť sami o sebe, takže so soľou radšej počkajte na koniec, nič tým nepokazíte. Dúfam, že tento rýchly, nenáročný a relatívne lacný recept spraví niekomu radosť. Dobrú chuť!

    Sójové nudličky na kari a kokose - obrázok 5

Diskusia k receptu

martamm
Seyo, žasnem, aké úžasné pokrmy sa dajú pripraviť zo sojového mäsa, dúfam, že zoženiem všetky ingrediencie a skúsim Tvoj recept, sojové mäso mám veľmi rada...
tiginko
použila som tapiokový škrob, inak všetko podľa teba a nechala som dcére obed pred mojou "ostrou" vychádzkou s priateľmi. Spolu s mrkvovo-zázvorovou polievkou. Dám vedieť večer, čo ona na to...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia