Marhuľové muffiny s čokoládovým pudingom
Foto: ababa
Maffiny sú osviežujúce variabilné, vhodné ako dezer ku káve alebo na cesty. Nám chutili tak, že som sa rozhodla uverejniť svoj prvý príspevok do Zobraziť celý popisMaffiny sú osviežujúce variabilné, vhodné ako dezer ku káve alebo na cesty. Nám chutili tak, že som sa rozhodla uverejniť svoj prvý príspevok do receptov. Vychádzala som z receptu https://varecha.pravda.sk/recepty/jednoduchy-mrveny-kolac-s-pudingom-a-marhulam/64545-recept.html od @Maxinka.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
2 PL |
|
120 aj menej g |
|
1 bal |
|
120 g |
|
štipka |
|
Plnka č. 1: | |
500 ml |
|
1 PL |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
Plnka č. 2: | |
cca 100 g |
|
1 bal |
|
1 ks |
|
1 PL (trstinový) |
|
Okrem toho: | |
cca 500 g (príp. iné ovocie) |
|
1/2 mocca lyžičky (do každej jamky v čerstvej marhulke) |
|
Postup
-
1
Z mlieka, pudingového prášku, cukru a vanilínového cukru uvaríme puding.
- 2
Zo surovín na cesto urobíme mrveničku. Na dno košíčkov dáme cca 1,5 lyžice mrveničky, na to teplý uvarený puding a prekrojené marhule. Pokiaľ použijete surové marhule, pridajte pred posýpkou do každej priehlbinky po kôstke trochu cukru (cca 1/2 mocca lyžičky), aby neboli moc kyselkavé. Na záver posypeme posýpkou, cca 0,5 lyžice do každého košíka. Pre nedostatok pudingu - veľa som ochutnávala :-), som pripravila aj tvarohovú verziu s marhuľami a ríbezľami
- 3
Pečieme 30 - 40 min. pri 170 st C. Počet závisí od priemeru košíčkov. Po vychladnutí v reze.
- 4
Nech vám chutí!
Tiež muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No vidíš, já že skleróza a ono je to v šikovném vnúčikovi!! Nějak to dopadne, ale podle mě nad stříháním zvítězí papírek, na který napíšu: košíčky, průměr a potáhnu do obchodu. Chybí mi totiž ty šikovné pacinky vnúčika, jeho zapálení a hravost. Krásný den přeji a vnúčikovi bezva prázdniny!