Marhuľové muffiny s čokoládovým pudingom

ababa - bez fotkyababa, 5. júla 2017
Marhuľové muffiny s čokoládovým pudingom
Foto: ababa

Maffiny sú osviežujúce variabilné, vhodné ako dezer ku káve alebo na cesty. Nám chutili tak, že som sa rozhodla uverejniť svoj prvý príspevok do Zobraziť celý popisMaffiny sú osviežujúce variabilné, vhodné ako dezer ku káve alebo na cesty. Nám chutili tak, že som sa rozhodla uverejniť svoj prvý príspevok do receptov. Vychádzala som z receptu https://varecha.pravda.sk/recepty/jednoduchy-mrveny-kolac-s-pudingom-a-marhulam/64545-recept.html od @Maxinka.

22-25
porcií
10 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
2 PL
120 aj menej g
1 bal
120 g
štipka
Plnka č. 1:
500 ml
1 PL
1 bal
1 bal
Plnka č. 2:
cca 100 g
1 bal
1 ks
1 PL (trstinový)
Okrem toho:
cca 500 g (príp. iné ovocie)
1/2 mocca lyžičky (do každej jamky v čerstvej marhulke)




Postup

  1. 1

    Z mlieka, pudingového prášku, cukru a vanilínového cukru uvaríme puding.

  2. 2

    Zo surovín na cesto urobíme mrveničku. Na dno košíčkov dáme cca 1,5 lyžice mrveničky, na to teplý uvarený puding a prekrojené marhule. Pokiaľ použijete surové marhule, pridajte pred posýpkou do každej priehlbinky po kôstke trochu cukru (cca 1/2 mocca lyžičky), aby neboli moc kyselkavé. Na záver posypeme posýpkou, cca 0,5 lyžice do každého košíka. Pre nedostatok pudingu - veľa som ochutnávala :-), som pripravila aj tvarohovú verziu s marhuľami a ríbezľami

  3. 3

    Pečieme 30 - 40 min. pri 170 st C. Počet závisí od priemeru košíčkov. Po vychladnutí v reze.

    Marhuľové muffiny s čokoládovým pudingom - obrázok 3
  4. 4

    Nech vám chutí!

Diskusia k receptu

ababa
@Luss44 Výborne si to vystihla. Som tu roky, no táto chuť nás úplne dostala :-), preto som sa rozhodla ho uverejniť, aby sa potešili viacerí. Ďakujem za privítanie :-)
haji
Formu mám, jen se dokopat koupit košíčky. Líbí se mi práce s mrveničkou, naspodu je jí kapesně. Jak píše Luss44 jednohubky - letní s ovocem - určo nezklamou. Díky za sdílení. Jsi šikulka, krásná fota!
1x ababa
ababa
@Haji , košíčky pre zjednodušenie vymyslel môj vnuk. Nechcelo sa mu vystrihovať krúžky z papiera na pečenie. Košíček môžeš jednoducho nahradiť jedným kruhom v priemere dna formičky a 2 pruhmi papiera. Ich dĺžka je priemer dna + 2x výška + 1cm (aby trochu presahovali pri vyberaní) . Pruhy dáš kolmo na seba, na ne položíš vystrihnutý kruh. a plníš. Vďaka pruhom sa koláčiky ľahšie vyberajú z formičiek
haji
@Ababa (5.7.2017 23:07)
No vidíš, já že skleróza a ono je to v šikovném vnúčikovi!! Nějak to dopadne, ale podle mě nad stříháním zvítězí papírek, na který napíšu: košíčky, průměr a potáhnu do obchodu. Chybí mi totiž ty šikovné pacinky vnúčika, jeho zapálení a hravost. Krásný den přeji a vnúčikovi bezva prázdniny!
1x ababa