Kuracie prsia s goji a mrkvou fotorecept

danculka - fotkadanculka, 20. novembra 2011
Kuracie prsia s goji a mrkvou (fotorecept)
Foto: danculka

Goji /godži/ je čínska kôstkovica,pomáhajúca pri rôznych neduhoch...

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500g
1/2dl
200g
100g  (menší)
80g
1dl
podľa svojej chuti




Postup

  1. 1

    Na oleji narýchlo opražime posolené a pokorenené kuracie prsia...

    Kuracie prsia s goji a mrkvou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravíme si pór a mrkvu...

    Kuracie prsia s goji a mrkvou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    goji zalejeme troškou vody..

    Kuracie prsia s goji a mrkvou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    opražené kuracie prsia dáme v kastróle na stranu a vo výpeku popražíme pór a mrkvu,potom podlejeme vodou a povaríme do mäkka,stačí 10 min.Po 5 minútach dáme ,,goji,,a spolu povaríme zvyšných 5 minút ,pridáme smotanu a necháme prejsť varom...

    Kuracie prsia s goji a mrkvou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a môžeme podávať....ako prílohu,komu, čo chutí....

    Kuracie prsia s goji a mrkvou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

bogar
mnaaaam milujem goji a konecne viem ako ich vyuzijem dakujem :)
julica
Myslíte, že uvarené goji ( nie celkom lacná záležitosť) ešte obsahuje niečo liečivé?
3sandra3
nepoznám goji,,, musím sa po ňom poobzerať ,,,fajn recept
evanaaa
Ja mám goji dávno, sušené, dúfam, že je ešte jedlé, lebo bolo už otvorené. Ale takto ma nenapadlo ho využiť.
tinca
goji by sa nemalo variť ak chceme uchovať vitamíny,ktorých má mimochodom viac ako citrusy. Má sa jesť sušené, alebo lúhované v čaji, voda by sa nemala variť. Ale v jedle chuť doladí:)
danculka
Dávalo sa nakoniec,ale potrebovala som ho skonzumovať,viem že sa z toho robí macerát a tak sa pije,ale ako hovorí@evanaa už boli otvorené,tak ich bolo treba spracovať,veď komóty sú prevárané a nik sa nepozastavý nad tým a zje ho...díky za komentáre,,
sneica
goji lubim v surovom stave len tak ako maskrtu....fajn vediet ze aj do jedla sa da...takto upravene prsicka by som rada ochutnala...:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia