Obed na zeleno

kecemis - fotkakecemis, 21. marca 2013
Obed na zeleno
Foto: kecemis

Na zeleno len preto, ze zelena farba prevlada. Ja som pouzil teraz spenatove cestoviny (spagety), ale daju sa pouzit aj ine cestoviny ako napr. Zobraziť celý popisNa zeleno len preto, ze zelena farba prevlada. Ja som pouzil teraz spenatove cestoviny (spagety), ale daju sa pouzit aj ine cestoviny ako napr. farfalle.

6-8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
1 ks
1-2 ks
1 zväzok
2-4 ks
2 ks
4-5 ks
1/4 hrnček
1 ks
1/4 ČL
1 ks
2 ČL
3 PL
1/2 hrnček




Postup

  1. 1

    Pripravim si suroviny. Cukinu nakrajam na polkolieska, papriku na drobno, zelenu cibulku, mrkvu na koliecka. Cesnak nakrajam na drobne kusky a bazalku tiez nasekam na drobno. Jednu hlavku brokolice rozoberiem na ruzicky.

    Obed na zeleno - obrázok 1
  2. 2

    Dam si varit cestoviny podla navodu. Ja som pouzil spenatove spagety, ktore som prelomil na polovicu, aby sa dali neskor lahsie premiesat so zeleninou. 5 minut pred dovarenim pridam mrkvu a varim ich spolu.

    Obed na zeleno - obrázok 2
  3. 3

    Pocas varenia cestovin si pripravim- oprazim mandle, alebo semiacka podla vlastnej chute na suchej panvici. Ja som ich skombinoval so slnecnicovymi semiackami. Oprazene ich odlozim nabok. Pouzijem ich neskor.

    Obed na zeleno - obrázok 3
  4. 4

    v panvici rozohrejem olej a pridam nasekany cesnak. Restujem asi 2 minuty.

    Obed na zeleno - obrázok 4
  5. 5

    Potom zelenu cibulku, pridam papriku, jalapeno, alebo chili korenie, podla chute, a cuketu nakrajanu na polkruzky. Dobre premiesam a za obcasneho miesania dusim asi 5 minut. Teraz pridavam aj sol a korenie.

    Obed na zeleno - obrázok 5
  6. 6

    Cestoviny su hotove tak ich precedim a vodu z varenia si odlozim. V usetrenej vode si zvarim brokolicu a spargu. Priblizne dve minuty, ale aby nebola brokolica priliz maka ale ani tvrda. Precedim a oplachnem v studenej vode, aby som zastavil tepelnu upravu, ktora by inak este pokracovala.

    Obed na zeleno - obrázok 6
  7. 7

    Do misky si dam cestoviny, pripravenu zeleninu, oprazene semiacka, bazalku a dobre premiesam.

    Obed na zeleno - obrázok 7
  8. 8

    Pred podavanim posypem parmezanom.

    Obed na zeleno - obrázok 8

Diskusia k receptu

soncya
Ej dala by som si znova. Toť včera som robila cestoviny s cukinou, len ja ju nedusím, ale len sprudka orestujem na oleji s cesnakom a také orestované pridám k penne a parmezán na vrch. Tvoje vyzerá luxusne! :)
afataga
fiiiha tak toto sa mi velmi paci, len na sparglu musime este chvilu pockat
dandulka
Dobré a výživné jedlo si pripravil. Varím aj ja také, len ma tam nenapadlo dať aj brokolicu. No nabudúce to urobím tak aj ja. Napríklad na Zelený štvrtok , keďže je to zelené jedlo.
nonna
Bravúrne! Toto sú moje papaníčka. Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko.
kecemis
Dakujem za prijemne prebudenie do noveho dna. @dandulka tiez som uvazoval o zelenom strvrtku, ale nemohol som si spomenut kedy to vlastne je a moj kalendar (manzelka) nebol po ruke. To vies modlidba muza.
frezia68
Výborné jedlo-pekná kombinácia,tiež vymýšľam podobne :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia