Jahňací hrebienok v rímskom hrnci
skúsil som jahňacinu v rímskom hrnci a je to fakt šťavnaté a veľmi chutné a vyžaduje si...
Zemiakovo-bryndzové a slivkovo-nutellové pirohy
Takto robíme pirohy my (klasické) a slivkovo-nutelové mali premiéru, kedže som slivkovú nutelu robila včera prvý...
Plnené králičie stehná
Dnes sme mali veľmi chutný obed... robila som plnené králičie stehná.
Fit batatový „guláš“ so špargľou na indický spôsob
Tento recept pre vás pripravila Fitrecepty....
Lososové rizoto
Ryžu uvaríme v slanej vode. Poriadne umytý a kefkou vydrhnutý citrón nakrájame na plátky, ktoré...
Nepravá držková polievka
Očistené rýdziky pokrájame na prúžky asi 1 – 2 cm široké a vložíme do nádoby so studenou...
Diatorta z palaciniek
Všetky ingrediencie, okrem farebných štiev dám do mixera a riadne vymiešam, cukor nedávam, možem potom použiť na...
Krémová polievka z lososa a s pečeným karasom
Polievku podľa tohoto mojeho rcp som uvaril ešte v apríli t. r. ; ako to dokazujú...
Dominikove veselé keksíky
Veľmi rada si prezerám recepty v časopisoch (a mám ich teda hodne), a syn je v...
Plnené kuracie stehno bryndzou a kôprom
Veľmi chutné stehienka hoc aj plnené bryndzou zmiešanou s kôprom.
Cesnakovo-bylinkové žemle
Mäkké a chutné žemle, po ktorých vám bude rozvoniavať celá kuchyňa. K polievke, k...
Feniklovo-cuketová polievka
Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak opečieme do zlatista na oleji.
Makové pappardelle s jahodami a javorovým sirupom
Hladkú múku s makom nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme...
Jablkový džem na buchty
Jablka si očistime nastrúhame na strúhadle s vačšimi slzičkami . Pridáme ocot a cukor všetko spolu vymiešame...
Špagety s horčicovo-citrónovou omáčkou a jarnou zeleninou
Chuť jari je v tomto jedle krásne citiť. Lahodná zelená špargla s hráškom a fazuľkami dostane...
Fazuľkový prívarok
Hlásim sa k tým, ktorí vďaka svojim rodičom, ja osobne i prarodičom, menovite našej úžasnej babičke lady Ann, pri „variovaní“ s mladou fazuľkou, pamätajú výraz „šesťtýždňová“....
Čokoládová baba
Toto je jeden zo stoviek receptov z kuchárskej knihy SLOVENSKÁ KUCHÁRKA od Eleny Krčméry-Smatkovej. Rok vydania...
Čočkové kofty
I u nás se používá slovo kofty (köftes) a já je ráda dělám, Jsou rychlé a...
Tvarohové halušky s jahodovou omáčkou
Asi všetky deti sú na sladké a milujú klasické buchty a ovocné knedličky. Keď sa mi ale nechce plniť knedličky uvarím halušky s jahodovou omáčkou a úspech je zaručený....
Indiánska kukurica na grile
Kukuričné klasy potrieme olejom, okoreníme anízom a paprikou a zo 4 strán asi 2 minúty grilujeme....
Špagety s opečeným chlebom, slaninou a čili
Jednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v...
Pečeňová nátierka
Umyjeme bravčovú pečeň, cibuľu nakrájame a spolu pomelieme a podusíme na rozpálenom oleji.
Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom
Najskôr očistíme a umyjeme hovädzie líčka, zbavíme ich blán, opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu s novým korením,...
Rebarbora na ryžovom pudingu
Ryžu s vodou rozmixujeme v mixéri. Očistenú rebarboru nakrájame na plátky. Kokosové mlieko spolu s...
Tvaroh s řapíkatým celerem
Svěží pochoutka v každou dobu. Množství jednotlivých surovin neuvádím, záleží na chuti každého.
Medovníky s mandľami a kandizovaným ovocím
Veľmi chutné medovníky, plné ovocia a mandlí, poliate čokoládovou polevou.
Hubové palacinky
Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 – 15 minút postáť. Na rozohriatom oleji upečieme...
Vianočka bez slov
Môj prvý pokus o predvedenie receptu bez popisu postupu práce, len pomocou foto.