Foto: svedka
Typicka svedska vianocna maskrta :)
Postup
-
1
Smotanu,sirup a cukor zmiesame a vlozime do hrnca s hrubsim dnom.Pomaly privedieme do varu a na slabom ohni varime 20-45 minut (zalezi od hrnca),premiesavame-zmes by nemala prestat slabo vriet .Hotova zmes je vtedy,ked dosiahne 122stupnov.Ak nemame teplomer,zistime tak,ze oddelime malicku cast a vlozime do studenej vody.Vytiahneme-ak sa nam da zmes tvarovat ,je hotova :)
- 2
Nasekame si na drobne kusky mandle a zmiesame so zmesou.Mozeme zacat plnit kosicky-najmensiu velkost (vide 100kusov). Nechame vychladnut a hotovo :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tak nech aj zdravé a pohodové...
myslíš, že by šiel ten sirup uvariť doma (na nitku) alebo hustý ako melasa?