Knäck

svedka - fotkasvedka, 21. decembra 2014
Knäck
Foto: svedka

Typicka svedska vianocna maskrta :)

Suroviny

2 dcl
2 dcl
2 dcl
1 dcl (alebo lieskovce)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Smotanu,sirup a cukor zmiesame a vlozime do hrnca s hrubsim dnom.Pomaly privedieme do varu a na slabom ohni varime 20-45 minut (zalezi od hrnca),premiesavame-zmes by nemala prestat slabo vriet .Hotova zmes je vtedy,ked dosiahne 122stupnov.Ak nemame teplomer,zistime tak,ze oddelime malicku cast a vlozime do studenej vody.Vytiahneme-ak sa nam da zmes tvarovat ,je hotova :)

  2. 2

    Nasekame si na drobne kusky mandle a zmiesame so zmesou.Mozeme zacat plnit kosicky-najmensiu velkost (vide 100kusov). Nechame vychladnut a hotovo :)

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Škoda, že tu neboli skôr, teraz ich už robiť nebudem, ale ukladám, veď ešte budú Vianoce a asi by nám chutili aj v horúcom lete. Chutia ako krowky?
@sovka veru dosť podobne, aj konzistenciou sa mozes viac priblizit, zalezi len, ako dlho povaris :) @ewag v supermarketoch bolo dostať bezne aj svetlý a aj tmavy :) krásne sviatky
zdá sa to u Teba na "sladké vianoce" :-)
tak nech aj zdravé a pohodové...
myslíš, že by šiel ten sirup uvariť doma (na nitku) alebo hustý ako melasa?
@safran kompenzujem si slovenske vianoce ,lebo tu sladkosti nejak extra nik nevypeka.Len taketo srandy a zazvorniky... :) Napodobne. Inak,s tym domacim-neskusala som,nemam prax,ako vychytat tu naj konzistenciu zatial.Ale ak sa ti podari,tak potom nieco o trosku tekutejsie ako tekuty med .Myslim,ze urcite ide uvarit doma,len niekedy sa da pohodlnejsie :D

Pridaj komentár k receptu: