Koláčik s tvarohom a lekvárom

petuska25 - bez fotkypetuska25, 17. januára 2016
Koláčik s tvarohom a lekvárom
Foto: petuska25

Tak priatelia...keď vás kopne múza. Tento koláč som si vymyslela úplne náhodne a je vhodný pre milovníkov tvarohovej plnky :D Navyše je nenáročný na Zobraziť celý popisTak priatelia...keď vás kopne múza. Tento koláč som si vymyslela úplne náhodne a je vhodný pre milovníkov tvarohovej plnky :D Navyše je nenáročný na prípravu, pretože je hrnčekový :D

12
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 PL
1 ks
2 ks
Plnka:
250 g
1  menší pohár
2 PL




Postup

  1. 1

    V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom dopenista. Potom prilejeme mlieko, olej a pomaly miešame mixérom s metličkami. Nakoniec pridáme polohrubú múku a na najnižšej rýchlosti vymiešame na hladké cesto.

  2. 2

    Väčšinu cesta nalejeme do formy. Ja používam silikónovú s priemerom 25 cm. Do zvyšku cesta v miske primiešame kakao. Takto vzniknuté druhé čokoládové cesto nalejeme do formy a vytvoríme mramorový vzor.

    Koláčik s tvarohom a lekvárom - obrázok 2
  3. 3

    Na záver malou lyžičkou porobíme do cesta lekvárové kôpky, pomedzi ktoré potom tak isto malou lyžičkou povpúšťame tvaroh, ktorý sme predtým dobre vymiešali s cukrom . Dáme upiecť do vyhriatej rúry, potom necháme dobre vychladnúť a nakoniec môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať roztopenou čokoládou.

    Koláčik s tvarohom a lekvárom - obrázok 3

Diskusia k receptu

jack
Milujem tvarohove koláče .tento si určite urobim.mňamka.
petuska25
aj ja zbožňujem tvaroh a najradšej mám rýchle hrnčekové váženie :D a na margo toho. ja tu nesledujem všetky recepty a tento som si zbúchala len tak na kolene raz poobede ked som sa nudila a môj muž dostal chuť na sladké. navyše všetky moje originálne vytvorené recepty sú dostupné na mojej FB stránke o varení...varenie s peťkou...a každopádne díkes za pozitívne komentáre :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia