Jednoduchý čerešňový koláč bez lepku
Foto: novalim
Čerešne milujeme a milujeme piecť čerešňové koláče. Náš nový recept na jednoduchý čerešňový koláč musíte vyskúšať.
Príprava je jednoduchá a výsledok úžasný. Určite Zobraziť celý popisČerešne milujeme a milujeme piecť čerešňové koláče. Náš nový recept na jednoduchý čerešňový koláč musíte vyskúšať.
Príprava je jednoduchá a výsledok úžasný. Určite poteší celú vašu rodinu a priateľov.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 170-180 °C
Suroviny
6 PL (alebo PK špeciál múka bezgluténová) |
|
4 ks |
|
4 PL (+ na posypanie) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
50 ml (+ na vymastenie plechu) |
|
100 ml (alebo mlieko) |
|
2 PL |
|
aspoň 300 g odkôstkované |
|
Postup
-
1
Vajcia, práškový a vanilínový cukor spolu vyšľaháme v mise do nadýchanej peny. Pridáme olej a vodu (alebo mlieko) a opäť trošku prešľaháme. V inej mise zmiešame múku s kypriacim práškom a postupne túto suchú zmes najlepšie gumenou varechou zapracujeme do vaječnej hmoty. Miešame jemne a vždy rovnakými pohybmi od spodu k povrchu, aby sme dostali do zmesi čo najviac vzduchu. Takto bude koláč krásne nadýchaný.
- 2
Do plechu o veľkosti približne 20x35 cm, ktorý sme si vymastili trochou oleja a vysypali trochou múky, vylejeme polovicu cesta. Do druhej polovice dôkladne vmiešame kakaový prášok. Kakaové cesto potom krížom-krážom nalievame svetlé cesto v plechu, takto vznikne efekt mramoru. Nakoniec do cesta jemne povtláčame umyté, osušené a vykôstkované čerešne.
- 3
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170-180 °C približne 25 minút. Nakoniec urobíme test špajľou. Ak zapichnutá špajľa vyjde z cesta suchá, koláč je hotový. Necháme vychladnúť, nakrájame na kocky a posypeme práškovým cukrom.
Tiež čerešňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu