Foto: olson
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
50 g (lúpané proso) |
|
50 g |
|
50 g |
|
podľa potreby |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
10 ks |
|
15 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
V mixéri si rozmixujeme pšeno, špaldovú krupicu, ražné vločky (recept je možne spraviť aj bez mixovania, no kaša vtedy nie je taká jemná). Rozmixované suroviny vložíme do hrnca, zalejeme vodou (0,5l) a za stáleho miešania varíme.
- 2
Po 3-4 min. k surovinám pridáme sušené sójové mlieko a ďalej varíme pokiaľ nám kaša nezačne hustnúť (kaša nemá byť príliš hustá/riedka, toto si regulujeme pridávaním vody). Po zhustnutí kaše treba kašu ochutnať, aby sme sa presvedčili, či sú suroviny dostatočne mäkké. Ak je všetko tak ako má byť, kašu odstavíme a pridáme med a ostatné suroviny - nakrájaný banán, goji, čučoriedky, kivi, kokos, sezamové semená a škoricu. Všetko poriadne zamiešame, aby sa chute všetkých surovín spojili. Na záver pridáme na vrch kaše arašidové maslo na zjemnenie chuti.
- 3
Suroviny je možné obmieňať podľa vašej chuti a fantázie. Prajem dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu