Bábovka orechová

karamel - bez fotkykaramel, 15. apríla 2010

Táto bábovka hneď z podnosu zmizne,nestihne sa ani s polevou poliať. Túto bábovku pečie moja dcérka, keď príde k nám domov na návštevu.

12
porcií
25 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

300 g
210 g
210 g
1/2 ks
1 ks
216 g
5 ks
6 PL
Poleva citrónová:
200 g
2 PL
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Heru,cukor,žltka a citrónovú kôru vymiešame do peny.Pridáme mlieko,múku,prášok do pečiva,sekané orechy a premiešame.Nakoniec pridáme tuhý sneh s bielkov,premiešame a vylejeme do väčšej pomastenej a pomučenej bábovkovej formy. (my pečieme v silikónovej forme).Počas pečenia si pripravíme polevu.

  2. 2

    Poleva: Citrónovu šťavu precediť cez sitko. Cukor 2 x preosiať,aby bola poleva hladká. Ak chceme farebnú polevu,dáme precedenú kompótovu šťavu. Ak chceme polevu snehovo-bielu,namiesto vody dáme horúce mlieko.

  3. 3

    Postup na polevu: Cukor a citrónovu šťavu zmiešame,pridáme horúcu vodu,alebo kompótovu šťavu,alebo mlieko (každý podľa svojej chuti) a vymiešame do hladka.Hneď ju natrieme na upečenú bábovku a necháme zaschnúť. (ak nechceme davať polevu,bábovku možeme posypať práškovým cukrom)

Diskusia k receptu

jerica
Tak tento recept môžem použiť aj do tortovej formy,naplniť lekvárom a krémom, ďakujem za super recept.
jerica
ďakujem za tento recept , včera 19 apríla som piekla podľa tohto receptu, bábovka výborná šťavnatá, ja som pridala trochu kandinzovaného ovocia , potrebovala som ho minúť , nič som s tým nepokazila , bábovka je super. Jarmila




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia