Višňový sexi koláč

timeforacake - fotkatimeforacake, 31. augusta 2014

Tento recept je dalsi zo serie RAW, cize nepeceny. Je to naozaj skvele, ze pri priprave kolacika nemusite zapnut ani len ruru. Staci jednoducho len mixovat , vrstvit, nechat stuhnut, pekne vyzdobit a podavat! :) Tento kolac je plny dobrych veci, takze prajem nazdravie!

8
porcií

Suroviny

1/2 šálky
1/4 šálky
10 ks bez kôstky
1 1/2 šálky
1/3 šálky
1/3 šálky
2 ks na šťavu
1/2 ks
 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Večer si namočíme do dvojnásobného množstva vody kešu oriešky. Ráno (alebo pred prípravou koláča) ich poriadne precedíme.

  2. 2

    Ďatle si zalejeme horúcou vodou a necháme namočené asi tak 20 minút. Potom ich scedíme.Vymiešame si spolu mandle, slnečnicové semiačka, precedené ďatle a štipku morskej soli v mixéri - na jemno. Či je zmes hotová zistíte tak, že si trošku zmesi stlačíte medzi prstami a ak sa zmes lepí a drží tvar, máte hotovo. Vzniknutú lepkavú (a veľmi dobrú!) hmotu natlačíme prstami alebo zadnou stranou lyžice do okrúhlej formy. Vyrovnáme a dáme do mraziaka, kým si pripravíme náplň.

  3. 3

    Roztopíme spolu kokosový olej a medík na veľmi nízkom plameni (nechceme teplom zničíť všetky tie skvelé vitamíny v mede). Na náplň spolu v mixéri vymiešame precedené kešu oriešky, roztopený olej s medom, šťavu z dvoch citrónov, vyškrabkané semienka z 1/2 vanilkového lusku. Ochutnáme a ak by sme ešte chceli, môžeme prisladiť. Najlepšie je pridávať množstvo medu postupne a upravovať podľa chuti. Keď je náplň poriadne a dohladka vymixovaná, nalejeme asi 3/4 na náš ďatľový základ. Vyrovnáme povrch nožíkom (alebo formu zdvihneme a pár krát ju pustíme na kuchynskú linku voľným pádom - zmiznú možné vzniknuté bublinky v kréme a povrch sa sám vyrovná.) Dáme do mrazničky.

  4. 4

    Do zvyšku krému dáme višne a opäť dohladka vymixujeme. Nalejeme na koláč ako našu poslednú vrstvu a dáme zamraziť na cca 4 hodiny (alebo najlepšie cez noc), kým koláč nie je stuhnutý a kým nemá nádhernú formu.

  5. 5

    Pred servírovaním vytiahneme koláč asi 30 minút vopred z mrazničky, ozdobíme višňami (ak sa cítime pre trošku luxusu, tak môžeme višne namočiť do roztopenej čokolády) a podávame. Upozorňujem, je veľmi, veľmi dobrý! Dobrú chuť! :)

    Višňový sexi koláč - obrázok 5

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Iste je dobrá, nepochybujem, a je aj zdravšia maškrtka ale aj drahšia, ak sa vezme v úvahu len množstvo orieškov kešu, ktoré by som asi zjedla len tak samé. @timeforacake , len tých ďatlov by som ušetrila, xixi.....mimochodom, - datle.

Pridaj komentár k receptu: