Foto: timeforacake
Tento recept je dalsi zo serie RAW, cize nepeceny. Je to naozaj skvele, ze pri priprave kolacika nemusite zapnut ani len ruru. Staci jednoducho Zobraziť celý popisTento recept je dalsi zo serie RAW, cize nepeceny. Je to naozaj skvele, ze pri priprave kolacika nemusite zapnut ani len ruru. Staci jednoducho len mixovat , vrstvit, nechat stuhnut, pekne vyzdobit a podavat! :) Tento kolac je plny dobrych veci, takze prajem nazdravie!
porcií
Suroviny
1/2 šálky |
|
1/4 šálky |
|
10 ks bez kôstky |
|
1 1/2 šálky |
|
1/3 šálky |
|
1/3 šálky |
|
2 ks na šťavu |
|
1/2 ks |
|
hrsť |
|
Postup
-
1
Večer si namočíme do dvojnásobného množstva vody kešu oriešky. Ráno (alebo pred prípravou koláča) ich poriadne precedíme.
- 2
Ďatle si zalejeme horúcou vodou a necháme namočené asi tak 20 minút. Potom ich scedíme.Vymiešame si spolu mandle, slnečnicové semiačka, precedené ďatle a štipku morskej soli v mixéri - na jemno. Či je zmes hotová zistíte tak, že si trošku zmesi stlačíte medzi prstami a ak sa zmes lepí a drží tvar, máte hotovo. Vzniknutú lepkavú (a veľmi dobrú!) hmotu natlačíme prstami alebo zadnou stranou lyžice do okrúhlej formy. Vyrovnáme a dáme do mraziaka, kým si pripravíme náplň.
- 3
Roztopíme spolu kokosový olej a medík na veľmi nízkom plameni (nechceme teplom zničíť všetky tie skvelé vitamíny v mede). Na náplň spolu v mixéri vymiešame precedené kešu oriešky, roztopený olej s medom, šťavu z dvoch citrónov, vyškrabkané semienka z 1/2 vanilkového lusku. Ochutnáme a ak by sme ešte chceli, môžeme prisladiť. Najlepšie je pridávať množstvo medu postupne a upravovať podľa chuti. Keď je náplň poriadne a dohladka vymixovaná, nalejeme asi 3/4 na náš ďatľový základ. Vyrovnáme povrch nožíkom (alebo formu zdvihneme a pár krát ju pustíme na kuchynskú linku voľným pádom - zmiznú možné vzniknuté bublinky v kréme a povrch sa sám vyrovná.) Dáme do mrazničky.
- 4
Do zvyšku krému dáme višne a opäť dohladka vymixujeme. Nalejeme na koláč ako našu poslednú vrstvu a dáme zamraziť na cca 4 hodiny (alebo najlepšie cez noc), kým koláč nie je stuhnutý a kým nemá nádhernú formu.
- 5
Pred servírovaním vytiahneme koláč asi 30 minút vopred z mrazničky, ozdobíme višňami (ak sa cítime pre trošku luxusu, tak môžeme višne namočiť do roztopenej čokolády) a podávame. Upozorňujem, je veľmi, veľmi dobrý! Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu