Raňajky alebo Shakshuka po slovensky fotorecept
Foto: bogar
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Keďže mi zvýšili párky a aj zeleninku trebalo využiť, napadlo mi toto jedlo. Je podobné shakshuke, ale každý si recepty prispôsobujeme :)
- 2
Všetko sme si umyli a nakrájali na drobno, množstvo veľmi ničoho neuvádzam keďže to záleží od počtu papkáčov.
- 3
Prichystané koreniny .......
- 4
Na masle som si popražila slaninku jarnú cibuľku a pridala som klobásu a párky. Pokorenila som čiernym korením a vhodila bobkový list, 5 min. pražíme.
- 5
Ďalej som si pridala nakrájaný cesnak a premiešala som ho, kým sa neuvoľní jeho aróma...... ..........
- 6
Pridala som zeleninu a koreniny všetky okrem rozmarínu a majoránu. Premiešala som a na záver som pridala paradajky z konzervy. Premiešame a môžeme dusiť 15 min. Sledujeme a občas premiešame, ak treba pridáme vodu.
- 7
Keď nám uplynie čas pridáme majorán a rozmarín premiešame, zmes nám krásne prevoňajú, ak treba dochutíme. Mala by mať krémovejšiu konzistenciu. Do takto pripravenej omáčky "pustíme" vajíčka, posolíme a prikryjeme.
- 8
Posypala som nastrihaným petržlenom a môžeme podávať s pečivom alebo zemiakmi.
- 9
prajem dobrú chuť :)
- 2
moja polovicka to nazvala vylepsene lečo :D
Mala by si na to cely den
Krasne "leco"
5*
ty brďo..keďže v nedeľu sa "nedělá"...toto by boli pre mňa raňajky..obed i večera..
nech ti padne na zdravie..:-)
no mnam ako toto by som si dala aj ja spravny chlap :)