
Jahodová granola
Pozdrav presladeným baleným musli, priamo z pece. (inšpirácia: www. howsweeteats. com)

Juhočeský pekáčik
Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto...

Linguine „Itasia“
Taliansko/ázijská fúzia chutí a techniky, ktorá perfektne funguje, len treba skúsiť!

Smotanový guláš s hlávkovou kapustou
Na tuku osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme papriku, speníme, pridáme na kocky pokrájané mäso, ...

Medovníčky mäkké Zorka
Tento recept my dala moja babka . Su to moje najoblúbenejšie medovnyčky lebo su mäkké a chrumkavé....

Pena z bielej čokolády s mandľovým krokantom
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme pomarančový džús a rozpustenú čokoládu....

Červený melón s fetou ako príloha ku grilovanému mäsu
Prvýkrát moderátor Milan Zimnýkoval pripravoval tento šalát s malou dušičkou. Ale napokon s ním zožal úspech....

Hovädzí steak s bylinkovou omáčkou
Bylinková omáčka: Suroviny na omáčku zmiešame v miske. Prikryjeme ju potravinovou fóliou, odložíme do chladu...

Špenátový nákyp so salámou
Mrazený špenát rozkrájame na menšie kúsky a necháme rozmraziť. Na horúcom masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu...

Šľahačkovo-syrové zemiaky
Takto pripravené zemiaky sú vhodné ako príloha, ale aj ako hlavné jedlo. Recept je variabilný...

Minikošíčky s čokoládovým ganache
Pečenie a varenie s deťmi si vyžaduje trpezlivosť a pozornosť. Výsledkom spoločnej práce nie sú len skvelé dobroty, ale najmä výborná nálada a...

Plnený morčací závin delikates
Šťavnatý morčací závin sa dá podávať s ryžou alebo so zemiakmi, ale aj na studeno na...

Kuracie halušky s paradajkovou omáčkou
Zemiaky prelisujeme alebo zomelieme a zmiešame ich s nadrobno nakrájaným kuracím mäsom (duseným, grilovaným alebo upečeným)...

Krkonošská caparanda
A šup opäť zemiaky. Recept sa hodí hlavne na január, keď sme minuli na sviatky,...

Vajíčkové pohladenie
Vynikajúca a ľahká vajíčková nátierka na chlebík hotová za 10 minút.

Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...

Hrnčekový ovocný koláč s posýpkou
Do misy dáme múku, cukor a olej. Zmiešame spolu a hrnček zmesi si odložíme na posýpku....

Ementálsky šalát
Recept je od Varecháčky @Helica, ktorá nám ho dovolila zverejniť. Zverejňujeme ho na základe dopytu...

Medovník v chlebe
Je to chlebík zo špaldovej múky perníkového korenia a medu. Nie je pridaný žiaden cukor ani...

Plnené vajcia so syrom a pečeňovou paštétou
Vajíčka olúpeme, pozdĺžne prekrojíme na polovicu a žĺtky vyberieme. Bielky uložíme na misu. Žĺtky...

Lososový špíz so sezamom
Na dnešný obed som pripravila skvelého chrumkavého lososa so sezamom, ktorého som urobila netradične na špíze...

Bažantie prsia s malinovou omáčkou
Kurací vývar dáme variť a necháme ho zredukovať na tretinu. Slaninu nakrájame na tenké plátky.

Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
K jeseni bezpochyby patria hody a ku hodom pečené husi, kačice, kapusta a v neposlednom rade lokše. Tie v bezlepkovej verzii si môžete jednoducho pripraviť z našej zmesi aj vy doma....

Cestoviny so sušenými paradajkami a syrom
Keď si milovník cestovín, tak tento recept určite vyskúšaj....