Foto: tizian1cat
Milujem šparglu. Pred revolúciou nám bola prezentovaná ako čosi nóbl, skoro dekadentné a pritom na Záhorí teraz rastie v takom množstve, že by Zobraziť celý popisMilujem šparglu. Pred revolúciou nám bola prezentovaná ako čosi nóbl, skoro dekadentné a pritom na Záhorí teraz rastie v takom množstve, že by sme sa ňou mohli vyvažovať. Kilo špargle má len cca 170 kcal, je plná výživných látok, užitočných minerálov a stopových prvkov. A navyše báječne chutí. Je mi ľúto tých rokov, keď som o nej nevedela. V chladničke mám momentálne asi 4 kilá zelenej a bielej. Už sa teším na tie lukulské hody.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
300 g |
|
1 ks menšia |
|
3 - strúčiky |
|
100 g |
|
1 hrsť |
|
5 ks |
|
|
|
|
|
(pridané navyše, vegetaránky vynechajú): | |
150 g predvarené lúpané |
|
Postup
-
1
Nakrájame si očistené zemiaky na veľmi tenké plátky.
-
2
Pripravíme si špargľu - odrežeme zdrevnatené konce a ošúpeme ju škrabkou na zeleninu alebo obyčajným nožom (robím ja).
-
3
Na troche oleja pomaly opekáme zemiaky z oboch strán -ale tak,aby nezhnedli - asi 10 minút.
-
4
Nakrájame si cibuľu, špargľu a cesnak.
-
5
Pridáme k zemiakom a opekáme ďalších 10 minút.
-
6
Pridáme mrazený hrášok, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie ( a kto má rád, môže pridať aj krevety ).
-
7
Rozmiešame si vajíčka a vylejeme ich na zemiakovo-zeleninovú zmes na panvici. Už nemiešame.
-
8
Na najničšej teplote pomaly pečieme (asi 15minút). Keď je už vajíčková zmes navrchu stuhnutá, pomocou veľkého taniera obrátime tortillu tak....
-
9
aby sme opekali vrchnú časť.
-
10
Pečieme ešte asi 5 minút. Môžme hneď servírovať.
-
11
Výborne chutí aj studená.
Diskusia k receptu