Basmati ryža s kuracím mäsom a mangovým chutney
Foto: ryzasos
Ste pripravení? Prenesieme sa do Indie! Aromatická basmati ryža, jemné kuracie mäso a mangové chutney plné chuti. Vyskúšajte tento recept s basmati ryžou SOS.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks čerstvé |
|
1/2 hrnčeka |
|
125 ml |
|
1 PL |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
3 cm čerstvý |
|
1/2 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/2 PL |
|
Basmati ryža: | |
300 g |
|
|
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/2 ČL |
|
750 ml |
|
Kuracie mäso: | |
2 ks |
|
|
|
čerstvý |
|
Postup
-
1
Vopred si pripravte všetky ingrediencie a koreniny. Začnite prípravou chutney. Mango nakrájajte na malé kocky.
- 2
Na panvici zohrejte ocot a cukor, kým sa cukor neroztopí. Potom odstavte.
- 3
Cibuľu a 2 strúčiky cesnaku nasekajte na malý kúsky.
- 4
Osmažte ich vo veľkom hrnci na oleji niekoľko minút. Pridajte na jemno nasekaný zázvor a premiešajte.
- 5
Pridajte rascu, kardamóm, muškátový oriešok, škoricu a štipku vanilky. Dochuťte soľou a všetko duste približne jednu minútu.
- 6
Nakoniec pridajte zmes octu a cukru a nakrájané mango. Varte na miernom plameni odokryté približne jednu hodinu. Občas premiešajte.
- 7
Medzitým si pripravíte ryžu a kuracie mäso. Ryžu prepláchnite a nechajte namočenú 20 minút.
- 8
Cibuľu a cesnak nakrájajte na malé kúsky. Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu, cesnak a horčičné semienka. Potom pridajte zvyšok korenia a premiešajte.
- 9
Pridajte ryžu, chvíľku orestujte a potom pridajte kurací vývar.
- 10
Keď voda zovrie, stíšte a varte 6 minút. Odstavte a nechajte odstáť.
- 11
Kuracie prsia dôkladne umyte a ochuťte soľou. Nakrájajte ich na dlhé pásiky.
- 12
Osmažte ich na oleji do zlatista. Pridajte mangové chutney a premiešajte.
- 13
Do misky dajte ryžu basmati, kura s mangovým chutney a ozdobte čerstvým koriandrom.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu