Kapor v mandľovom obale

Andrej Hurajt
executive chef spoločnosti TRINITY Hotels, 22. decembra 2013
Kapor v mandľovom obale
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Vianočný stôl bol vždy prehliadkou najtradičnejších jedál. Dnes to však chce zladiť zvyky našich pradedov s osobnými chuťami a modernými trendmi. Ja osobne mám túto vianočnú výzvu mimoriadne rád.

4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 ml
80 g
2 ks
60 g
80 g
100 g
500 g
150 g
1 čl
3 g
120 g
100 g
600 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Osušené filety z kapra nasolíme a obalíme v múke, vo vajíčkach a v strúhanke zmiešanej s mandľami. Na panvičke rozohrejeme olej a obalené filety pomaly vyprážame na miernom ohni, aby mandle nezhoreli.

  2. 2

    Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Do uvarených zemiakov pridáme časť masla a topený syr, premiešame a tvarujeme.

  3. 3

    Šalát: Očistenú mrkvu narežeme na rezance, rovnako aj fenikel. Na panvici s maslom si opečieme cibuľku, cesnak, mrkvu a fenikel, tak aby zelenina ostala ešte chrumkavá, a dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom, cukrom a citrónovou šťavou podľa chuti.

Diskusia k receptu