Kapor v mandľovom obale
executive chef spoločnosti TRINITY Hotels, 22. decembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Vianočný stôl bol vždy prehliadkou najtradičnejších jedál. Dnes to však chce zladiť zvyky našich pradedov s osobnými chuťami a modernými trendmi. Ja osobne mám Zobraziť celý popisVianočný stôl bol vždy prehliadkou najtradičnejších jedál. Dnes to však chce zladiť zvyky našich pradedov s osobnými chuťami a modernými trendmi. Ja osobne mám túto vianočnú výzvu mimoriadne rád.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Osušené filety z kapra nasolíme a obalíme v múke, vo vajíčkach a v strúhanke zmiešanej s nasekanými mandľami alebo mandľovými lupienkami. Na panvičke rozohrejeme olej a obalené filety pomaly vyprážame na miernom ohni, aby mandle nezhoreli.
- 2
Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Do uvarených zemiakov pridáme časť masla a topený syr, premiešame a tvarujeme.
- 3
<b>Šalát:</b> Očistenú mrkvu narežeme na rezance, rovnako aj fenikel. Na panvici s maslom si opečieme cibuľku, cesnak, mrkvu a fenikel, tak aby zelenina ostala ešte chrumkavá, a dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom, cukrom a citrónovou šťavou podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu