príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Z droždia, 1 lyžice múky, polovice mlieka a 1 lyžičky cukru pripravíme kvások. Preosiatu múku zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, osolíme, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, žĺtok rozmiešaný vo zvyšnom mlieku a vykysnutý kvások. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Pri spracovaní cesta si môžeme pomôcť elektrickým miesičom.Pripravíme plnku-200 g tvarohu,PL práškového cukru,1 ČL vanilínového cukru,pol ČL postrúhanej citrónovej kôry,1 žĺtok spolu zmiešame.
- 2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske a preložíme do vymastenej formy. Na cesto kladieme plnky postupne od stredu lyžičkou a vytvoríme približne rovnako veľké kruhy
- 3
Okraj koláča potrieme rozšľahaným vajcom. Rúru vyhrejeme na 200 °C, vložíme formu s cestom a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 175 °C a koláč dopekáme ešte 10 minút
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu