Vianočný koláč

niagar - bez fotkyniagar, 13. decembra 2009
40 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Z droždia, 1 lyžice múky, polovice mlieka a 1 lyžičky cukru pripravíme kvások. Preosiatu múku zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, osolíme, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, žĺtok rozmiešaný vo zvyšnom mlieku a vykysnutý kvások. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Pri spracovaní cesta si môžeme pomôcť elektrickým miesičom.Pripravíme plnku-200 g tvarohu,PL práškového cukru,1 ČL vanilínového cukru,pol ČL postrúhanej citrónovej kôry,1 žĺtok spolu zmiešame.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske a preložíme do vymastenej formy. Na cesto kladieme plnky postupne od stredu lyžičkou a vytvoríme približne rovnako veľké kruhy

  3. 3

    Okraj koláča potrieme rozšľahaným vajcom. Rúru vyhrejeme na 200 °C, vložíme formu s cestom a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 175 °C a koláč dopekáme ešte 10 minút

Diskusia k receptu

nyja
O akej forme je tu reč? Prečo ste neuviedli aj množstvá použitých surovín? Veď čo mám z takého "receptu", keď toto neuvediete? A píšete, že na cesto kladieme plnky, pritom v surovinách je uvedený len tvaroh. Tak tomuto receptu vôbec nerozumiem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia