Bábovka

mimka946 - fotkamimka946, 6. januára 2013
Bábovka
Foto: mimka946

V mojej rodine je dosť oblubená :) Dnes sme ju upiekli aj s mojim priateľom :)

15
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
250 g
1 ks
250 g
1 štipka
cca 30 g
cca 20 g na formu
1 dl
1 dl
1 ks




Postup

  1. 1

    Rozbijeme si vajcia tak aby sa oddelili žltka od bielok.Do bielok pridame štipku soli a vyslahame tuhy sneh.Žltky zmiesame s cukrom,van.cukrok pridame trocha rumu alebo rumovej aromi a mlieko.

  2. 2

    STALE ŠLAHAT MIXEROM! Ked su zltka dobre rozmiešane pridame muku s kyp.praskom a zaroven postupne olej.Dobre pomiešame.

  3. 3

    Kto chce mať babovku dvojfarebnu prida do polky cesta kakao.Formu vymastime tukom a posypeme struhankou.Vylejeme cesto a dame piecť do rury.

    Bábovka - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj ste ju stihli obaja zjesť? Mne by sa z nej zišiel kúsok ku kakau. A tie bielka si zabudla primiešať do žĺtkov, ale to už si domyslíme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia