Ako malý chlapec som špenát nemohol ani cítiť, ale teraz na špenát nedám dopustiť. Ako náhle mám príležitosť, tak si veľmi rád špenát urobím. Zobraziť celý popisAko malý chlapec som špenát nemohol ani cítiť, ale teraz na špenát nedám dopustiť. Ako náhle mám príležitosť, tak si veľmi rád špenát urobím. Obsahuje veľké množstvo železa a keď ho dobre pripravíte, tak je to naozaj pochúťka. Čudujem sa veľa ľuďom, že špenát nejedia a hlavne deťom, lebo je to naozaj výživné. K tomuto jedlu je výborný čerstvý chlieb. Prajem dobrú chuť.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 bal (alebo 200 g čerstvý) |
|
1 stačí menší ks |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
štipka (alebo biele korenie) |
|
štipka |
|
1 - 2 ks |
|
(alebo domáca bravčová masť) |
|
1 - 1,5 dcl |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme posekanú cibuľu a trochu ju opražíme. Keď cibuľa trošičku zhnedne, tak pridáme pretlačený alebo na drobno posekaný cesnak, aby nám neprihorel. Keď už aj cesnak má nahnedlú farbu, tak do hrnca pridáme rozmrazený alebo na drobno posekaný čerstvý špenát (je oveľa výživnejší). Dolejeme trošku vody, aby nám špenát neprihorel a necháme, aby sa pomaličky, resp. na miernom ohni dusil.
- 2
V druhom kastróliku si na troške oleja opečieme klobásu (môžeme urobiť aj volské oko).
- 3
Už udusený špenát zahustíme s vajíčkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu