V našej rodine je veľmi obľúbený perník a hlavne tento , pretože ma vynikajúce cesto a nie také suché ako poniektoré perníky. Tento recept Zobraziť celý popisV našej rodine je veľmi obľúbený perník a hlavne tento , pretože ma vynikajúce cesto a nie také suché ako poniektoré perníky. Tento recept mám od svojej dobrej kolegyni :) Bohužiaľ fotku nemám ale ak zase napečiem pridám :P
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
150g kryštalového cukru si dáte do hrnca a budete miešať kým sa cukor neskaramelizuje . Ak už budete mať karamelovú vodu (musí byť krásna číra bez hrúdok) tak vlejete 2 dcl vody. NESMIETE MIEŠAŤ!!! Najprv sa Vám urobia hrudky atď no počkáte a krásne sa Vám zase urobí číra voda. Potom necháte vychladnúť.
- 2
Odvážite si 4 vajcia. Koľko merali spolu vajcia toľko dáte kryštálový cukor a taktiež hladkej múky. NAPR: (4 vajíčka mi vážia 220 g tak toľko si odvážim 220 g hladkej múky a 220 g kryštálového cukru)
- 3
Cukor so žĺtkami miešame a postupne pridávame vychladenú karamelizovanú vodu.
- 4
Ďalej do masy pridáme hladkú múku, kypriaci prášok do perníkov a 1,5 dcl oleja. A miešame.
- 5
Z bielok si spravíme tuhý sneh, ktorý potom pomaly vmiešame do masy.
- 6
Vylejeme na vymastený plech a pečieme v pred prehriatej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu