Úžasný perník

petra8000 - bez fotkypetra8000, 3. marca 2015

V našej rodine je veľmi obľúbený perník a hlavne tento , pretože ma vynikajúce cesto a nie také suché ako poniektoré perníky. Tento recept Zobraziť celý popisV našej rodine je veľmi obľúbený perník a hlavne tento , pretože ma vynikajúce cesto a nie také suché ako poniektoré perníky. Tento recept mám od svojej dobrej kolegyni :) Bohužiaľ fotku nemám ale ak zase napečiem pridám :P

20-25 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
2 dl studená
4 ks
1 bal.
1,5 dl




Postup

  1. 1

    150g kryštalového cukru si dáte do hrnca a budete miešať kým sa cukor neskaramelizuje . Ak už budete mať karamelovú vodu (musí byť krásna číra bez hrúdok) tak vlejete 2 dcl vody. NESMIETE MIEŠAŤ!!! Najprv sa Vám urobia hrudky atď no počkáte a krásne sa Vám zase urobí číra voda. Potom necháte vychladnúť.

  2. 2

    Odvážite si 4 vajcia. Koľko merali spolu vajcia toľko dáte kryštálový cukor a taktiež hladkej múky. NAPR: (4 vajíčka mi vážia 220 g tak toľko si odvážim 220 g hladkej múky a 220 g kryštálového cukru)

  3. 3

    Cukor so žĺtkami miešame a postupne pridávame vychladenú karamelizovanú vodu.

  4. 4

    Ďalej do masy pridáme hladkú múku, kypriaci prášok do perníkov a 1,5 dcl oleja. A miešame.

  5. 5

    Z bielok si spravíme tuhý sneh, ktorý potom pomaly vmiešame do masy.

  6. 6

    Vylejeme na vymastený plech a pečieme v pred prehriatej rúre.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia