Zemiakový nákyp s bryndzou a prošutom
vymyslel som si francúzske zemiaky trochu inak lebo mám veľmi rád bryndzu a syry
Cesnakové kotrmelce
Nakysnuté cesto rozdelíme na 4 časti, rozvaľkáme, natrieme plnkou, zvinieme ako štrúdľu a rozkrájame...
Semienkový „lepeňák“ so strateným vajíčkom
Semienkový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň ľubovoľné semienka. Základný recept...
Šampiňónová polievočka s mladým špenátom
Rychlosť je pre vačšinu z nás veľmi dôležitá a tak vedieť, že v kuchyni nestrávite celú...
Bezlepkový kvások z Bread mix white Liana
1. deň: Do čistého zaváracieho pohára pridáme 2 PL Bread mix white a 4-6 PL vlažnej...
Citrónová brokolicová polievka
Cibuľu nakrájame na drobno, mrkvu na kolieska a spolu podusíme na oleji. Pridáme očistené a...
Müsli muffiny
Recept mám z knižky 1 cesto, sto mafinov, ktorú som dostala od kamarátky. Postupne...
Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom
Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za...
Špenátová omeleta podľa Mirky Dobiš
Predstavujeme vám ľahkú špenátovú omeletu, ktorú pripravila módna stylistka, blogerka a influencerka Mirka Dobiš.
Hubovo-pečienková terina
Už dávno som ju chcela vyskúšať a dnes dozrel čas, tak je tu. Je to...
Môj prvý chlieb robený z troch druhov múky
Try druhy múky pomiešame s rascou celou, soľou, sušeným droždím a vlažnou vodou. Premiešame dôkladne, ...
Pišot Detí vetra
V zážitkoch som niečo popísal o skúsenostiach s Deťmi vetra, teda rómskou komunitou a ich varechami...
Všehochuť
Neodvážim sa nazvať prezentovanú polievku boršč, aby som neurazil odborníkov. Mám boršč rád a vyskúšal...
Paradajkový kuskus s prsičkami a jablkom
Chuťovky – v medzinárodnej gastronómii nazývané finger food – patria k mojim srdcovkám. Ich príprava dovoľuje...
Čokoládky so sušeným ovocím (vegan)
Sladkosti z našej vegánskej svadby XI. - seriál pokračuje :-).
Kuracina s rukoväťou pre Levy z Jazera - Eintopf
Ďalšia zo spomienok na moje vnúčence „bľižňaki“ Lillynku a Samka, úžasných to „Čvorgľov“ z rodných Košíc....
Hydinový plátok s kivi
Kuracie rezne potrieme polovicou oleja, osolíme a okoreníme čiernym korením a čili. Necháme asi hodinu odležať.
Cuketový sendvič s hlivou a olivami
Umytú cuketu rozpolíme a vyberieme vnútro. Vybraté vnútro cukety nakrájame na malé kocky.
Čokoládové tyčinky
Recept mám z knihy od Jenny White - Tri stačia. Nechcelo sa mi moc vypekať. tak...
Oeuf mollet frit
Oeuf mollet frit by v preklade bolo niečo ako vypražené vajíčko na hniličku. Na prvý pohľad...
Špargľovo-hubová štrúdľa
Uz davnejsie som tento recept pocul na CBC radio. Ale az teraz, ked sa tu...
Rebierka s fazuľovou omáčkou a jalapeňos
Oheň a jedlo. Pečenie nad pahrebou, otáčanie ražňa, varenie v kotlíku. Čas prázdnin praje takejto romantike. V našej kuchyni...
Praženica s chorizom a jadrovníkmi paprík
Už dávno som nepridal svoj recept na využitie jadrovníkov „srdiečok“ paprík, špeciality mojej kuchyne. Tentoraz...
Chrumkavé kuracie rezne v kokosovej strúhanke s ázijskými rezancami
Vyprážané kuracie prsia so zaujímavou prílohou.
Baileys-likér
Salká si uvaríme na karamel/varíme ich tak 2-3 hod. , v obchodoch sú už dostať aj karamelové,...