Foto: mariamka
Rybky máme radi, kapra, morské, zubáča, ale pstruh, to je delikatesa. Stačí ho pripraviť jednoducho, na masle, citróne a bylinkách. Tentokrát som sa inšpirovala Zobraziť celý popisRybky máme radi, kapra, morské, zubáča, ale pstruh, to je delikatesa. Stačí ho pripraviť jednoducho, na masle, citróne a bylinkách. Tentokrát som sa inšpirovala receptom, ktorý bol priamo na obale mrazených pstruhov, akurát som jablko nahradila cuketou a pridala rajčiny.
Suroviny
4 ks |
|
2 čL |
|
2 ČL |
|
8 ks |
|
1 ks |
|
3-4 strúčik |
|
1/2 ČL |
|
|
|
|
|
alebo limetka - kôra, šťava |
|
50 g |
|
1 dl |
|
2-3 PL |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Pstruhy umyjeme, osušíme, nasolíme, posypeme korením na ryby, pokvapkáme šťavou z citróna, vmasírujeme a necháme postáť. Ak nechcete použiť korenie na ryby, nemusíte, mne chuťove táto zmes celkom vyhovuje. Samozrejme, nesmie sa to prehnať. Moje sa marinovali cca 5 hodín.
-
2
Pripravíme si zeleninovú zmes, ktorou naplníme rybky. Pokrájame paradajky na štvrťky, cuketu na kocky, cesnak nadrobno, pridáme trošku kôry a šťavy z citróna, posolíme, okoreníme čerstvým mletým korením, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, kto má rád aj kôpor, trošku drvenej rasce, tá k rybám pasuje, olivový olej a na zahustenie trochu strúhanky. Premiešame. Vznikne voňavá zeleninovo-bylinková sypká zmes.
-
3
Pekáčik alebo jenskú misu dobre vytrieme maslom, môžete použiť alobal ako ja. Poukladáme pstruhy, naplníme zeleninovou zmesou, čo zvýši, dáme okolo, navrch položíme plátky masla a citrónu. Pokvapkáme olivovým olejom (pekne sa znáša s maslom), podlejeme vínom, zakryjeme a dáme piecť Stačí 15-20 minút. Rybka zmäkne a zelenina si zachová chuť.
-
4
Ja jem ryby zásadne bez prílohy, ale kto potrebuje niečo na zahustenie, štandardne stačia varené zemiačky alebo kúsok chlebíka. Určite si pochutíte, minimálne tak, ako my, prajem všetkým dobrú letnú chuť :)
Diskusia k receptu