Pečené pstruhy v letnom šate fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 11. augusta 2013
Pečené pstruhy v letnom šate (fotorecept)
Foto: mariamka

Rybky máme radi, kapra, morské, zubáča, ale pstruh, to je delikatesa. Stačí ho pripraviť jednoducho, na masle, citróne a bylinkách. Tentokrát som sa inšpirovala Zobraziť celý popisRybky máme radi, kapra, morské, zubáča, ale pstruh, to je delikatesa. Stačí ho pripraviť jednoducho, na masle, citróne a bylinkách. Tentokrát som sa inšpirovala receptom, ktorý bol priamo na obale mrazených pstruhov, akurát som jablko nahradila cuketou a pridala rajčiny.

Suroviny

4 ks
2 čL
2 ČL
8 ks
1 ks
3-4 strúčik
1/2 ČL
 alebo limetka - kôra, šťava
50 g
1 dl
2-3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Pstruhy umyjeme, osušíme, nasolíme, posypeme korením na ryby, pokvapkáme šťavou z citróna, vmasírujeme a necháme postáť. Ak nechcete použiť korenie na ryby, nemusíte, mne chuťove táto zmes celkom vyhovuje. Samozrejme, nesmie sa to prehnať. Moje sa marinovali cca 5 hodín.

    Pečené pstruhy v letnom šate (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si zeleninovú zmes, ktorou naplníme rybky. Pokrájame paradajky na štvrťky, cuketu na kocky, cesnak nadrobno, pridáme trošku kôry a šťavy z citróna, posolíme, okoreníme čerstvým mletým korením, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, kto má rád aj kôpor, trošku drvenej rasce, tá k rybám pasuje, olivový olej a na zahustenie trochu strúhanky. Premiešame. Vznikne voňavá zeleninovo-bylinková sypká zmes.

    Pečené pstruhy v letnom šate (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pekáčik alebo jenskú misu dobre vytrieme maslom, môžete použiť alobal ako ja. Poukladáme pstruhy, naplníme zeleninovou zmesou, čo zvýši, dáme okolo, navrch položíme plátky masla a citrónu. Pokvapkáme olivovým olejom (pekne sa znáša s maslom), podlejeme vínom, zakryjeme a dáme piecť Stačí 15-20 minút. Rybka zmäkne a zelenina si zachová chuť.

    Pečené pstruhy v letnom šate (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja jem ryby zásadne bez prílohy, ale kto potrebuje niečo na zahustenie, štandardne stačia varené zemiačky alebo kúsok chlebíka. Určite si pochutíte, minimálne tak, ako my, prajem všetkým dobrú letnú chuť :)

    Pečené pstruhy v letnom šate (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

medovnicek
musím k tebe poslať môjho chlapa na večeru:), ale to by vám z n ich veru veľa nezostalo:):):)
janger
Pstruh je vyborna ryba. My mame radi len tak jednoducho, opiect na panvici na masle...No ale aj takto, so zeleninkou mozu byt vyborne. Veru si mi spravila chut :-).
mariamka
@janger dakujem :) ono je aj toto jednoduche, pstruh nepotrebuje vela chuti, ja ho radsej robim v rure, aby som mu na panvici prilis "neublizila" :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia