Maruškine slimáčiky
šé̀fkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 1. júna 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Posýpka: Zmiešame 300 g hladkej múky, 125 g kryštálového cukru, 2 bal. vanilkového cukru, 200 g masla – hotovú posýpku dáme do chladničky.
- 2
Cesto na štrúdľu: Dobre spolu premiešame 750 g hladkej múky, 175 g kryštálového cukru, dve balenia vanilkového cukru, 180 g masla, 1,5 balenia prášku do pečiva, 375 g tvarohu a 3 celé vajíčka. Hotové cesto dáme na dosku a vyvaľkáme ho na veľkosť plechu. Pripravené vyvaľkané cesto (ktoré je na doske) potrieme 750 g mascarpone, do ktorého sme predtým vmiešali 4 balíčky vanilkového cukru. Na vrstvu mascarpone nanesieme 500 g malinového džemu.
- 3
Takto pripravené cesto s plnkou zrolujeme do rolády. Roládu nakrájame na plátky a tieto „slimáčiky“ uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Z chladničky vyberieme posýpku, ktorú rozdrvíme v prstoch a posypeme ňou povrch „slimáčikov“. Pečieme 50 minút pri teplote 175 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu