Makovo-makový zákusok
Tento koláč je pre mňa TOP. Rýchla a jednoduchá príprava, na ktorej sa skutočne nič nedá pokaziť, a verte mi, svojou lahodnou chuťou prekvapí Zobraziť celý popisTento koláč je pre mňa TOP. Rýchla a jednoduchá príprava, na ktorej sa skutočne nič nedá pokaziť, a verte mi, svojou lahodnou chuťou prekvapí naozaj každého. Jednoznačne ho treba vyskúšať.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
12 ks |
|
10 ks |
|
300 g |
|
300 g mletý |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
300 g |
|
300 g mletý |
|
250 g |
|
2 dcl |
|
(na potretie) |
|
Poleva: | |
200 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Oddelíme si bielky od žĺtkov. 2 žĺtky si dáme bokom, s tými budeme pracovať pri plnke.
- 2
Cesto: Cukor a žĺtky si vyšľaháme do peny. Z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej peny zamiešame mak a bielkový sneh. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri 170 °C cca 25 minút (vyskúšame trik so špáradlom). A základ máme hotový :).
- 3
Po miernom vychladnutí potrieme rovnomerne cesto lekvárom (najviac sa tu hodí slivkový, čučoriedkový, či černicový ale aj s inými to bude mňam).
- 4
Plnka: Mak sparíme mliekom alebo aj vodou. Z cukru, masla, žĺtkov a maku vyšľaháme plnku, ktorú nanesieme na džem.
- 5
Na záver, už len vylejeme čokoládovú polevu a koláčik necháme poriadne zatuhnúť. Ešte taká malá rada, pri krájaní si nôž nahrejte flambovacou pištoľou, aby boli rezy dokonalé a bez námahy. :)
Tiež makový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Souhlasím, recepty bez fotky, to opravdu není ono!