Tvarohovo-marhuľový zákusok
Žĺtky s cukrom a maslom vymiešame. Pridáme múku, maizenu, kakao, prášok do pečiva...
Cestoviny s Tofu a pestom
Vyskúšajte sýte cestoviny s Tofu a čerstvo pripraveným pestom zo sušených rajčín, určite si pochutíte!
Osviežujúca uhorková bomba
Tento recept na osviežujúci nápoj si rada doprajem nielen v lete, ale každý deň!
Mrkva s citrónovo - jogurtovým krémom
Tyčinky mrkvy s osviežujúcim krémom z bieleho jogurtu a citrónu, výborné ako príloha či ľahká desiata...
Šalát s hruškou a gorgonzolou
Znovu jeden šalát nenáročný na prípravu, prekvapujúci spojením chutí... pre odvážnych:-)
Kapustový prívarok zo sudovej kapusty s údenou krkovičkou a kôprom
Dnešný sviatočný obed
Morčacie tonnato
Do mixéra dáme majonézu, tuniaka, šťavu, smotanu a papriku a zmixujeme.
Ryžový závitok plnený špargľou
Špargľu ak máme čerstvú uvaríme v slanej vode. Ak máme zaváranú tak ju scedíme. Špargľu obalíme...
Pečená pečeňová skladačka
Vo Francúzsku je pečeň drahšia ako u nás a navyše sa dá dosť ťažko zohnať. Preto...
Rösti zo sladkých zemiakov so strateným vajcom
Dochrumkava upečené švajčiarske rösti sú aj zo sladkých zemiakov fantastické. A ešte keď k nim pridáte...
Kuracie prsia s hruškou, sušenou šunkou a tymianom
Dnes na mňa nejako doľahla prichádzajúca jeseň a bola som dosť unavená, tak som rozmýšľala nad...
Kuracie stehná a klobáska s ryžou- eintopf
Ak nám klasické kuracina lezie "hore krkom" tak pri varení prejdeme na trošku inú chuť a chuťové...
Plnka s údeným mäsom a kozím syrom
Pečivo nakrájame na kocky, pridáme žĺtky, prášok do pečiva, soľ, čerstvo namleté čierne...
Hovädzie na shiitake a judášovom uchu
Variantov na prípravu mäsa s paletou húb je v slovenskej kuchyni nespočetne mnoho. Rád s voňavou...
Těstoviny z kysaného zelí pod hrudkovým tvarohem a slaninou
Množství uvedená jsou na dvě porce.
Škoricové lievance s ricottovou penou a jahodovým coulis
Do teplého mlieka pridáme cukor, vajce, soľ, drož- die, múku, mletú škoricu...
Dánska pivná polievka
Do piva nalejeme pol litra vody. Chlieb nakrájame na malé kocky, ktoré ponoríme do tekutiny...
Zapečený plnený zemiak v slaninke
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3 zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu zmiešame s...
Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...
Tvarohovo-salámová nátierka
Tiez veľmi dobrý recept! :P My sme minule každý zjiedli asi 6 krajcov.
Dobošovo pudingový tunel
Ďalší nápad na rýchlu dobrotu z dobošových plátov. :))) Krém môžete použiť hociaký. Nie je...
Baklažánové a cuketové lodičky podľa herečky Bibiany Ondrejkovej
Svoje obľúbené zdravé a chutné jedlo, ako stvorené na udržanie štíhlej línie, nám pripravila herečka...
Pomsta pytliaka Samuela
Už si nepamätám, prečo tento recept dostal názov aký má. Videl som ho pred ôsmimi...
Špaldovníčky
Špaldovníčky je názov ako stvorený pre moje medovníčky zo špaldovej múky, bez ktorých by snáď ani...
Dusená žltá cuketa na kečupe
Recept mám prevzatý od svokry. Ako som ju prvýkrát ochutnala, neviem sa jej dojesť! Dúfam,...
Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi
Červené repy zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 1, 5 hodiny. Po upečení...