Korytnačka s ríbezľami

zuzulienka03 - fotkazuzulienka03, 25. júna 2013

Použila som jednoduché piškótové cesto a ľahký smotanový krém. Lahodná chuť je zaručená.

8
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
10 PL
10 PL
10 PL
10 ks na sneh
1 bal.
Plnka:
2 ks
podľa chuti
 (ríbezle)




Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme vlažnú vodu a vymiešame. Zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov.

  2. 2

    Väčší plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý zľahka potrieme olejom. Cesto vylejeme na plech a zľahka vyrovnáme. Pečieme na 180 °C asi 15-20 minút. Po upečení dáme dolu papier na pečenie, potrieme džemom a zrolujeme ako roládu. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Misku s guľatým dnom vyložíme potravinárskou fóliou alebo alobalom. Roládu krájame na 3/4 cm hrubé plátky. Roládami vyložíme dno i steny misky, jemne posypeme ovocím, potrieme vrstvou krému (t.j. pochúťková smotana vymiešaná s cukrom), znovu ovocie a krém. Na vrch dáme zvyšné rolády a jemne zatlačíme. Po vychladení vyklopíme z misky na tanier a stiahneme fóliu. Krájame ako tortu.

    Korytnačka s ríbezľami - obrázok 3

Diskusia k receptu

valeri
korytnačka bol obľúbený dezert mojcih detí :-).
zuzulienka03
bola veľmi ľahká, kľudne môžete pochúťkovú smotanu nahradiť jemným tvarohom alebo vychladnutým pudingom zmiešaným s pochúťkovou smotanou či tvarohom... toto všetko sa tam hodí... a pre deti je tu samozrejme možnosť dozdobiť to - pridať nožičky, hlavičku .. či už len z piškót alebo krajov rolády..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia