Morský čert v obale z mandlí a mangoldu
Marián Breznický
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila v Skalici, 14. septembra 2014
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila v Skalici, 14. septembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morského čerta osolíme, okoreníme, obalíme v mandliach opražených nasucho a zabalíme do slaniny. Listy mangoldu sparíme v horúcej vode a prudko schladíme v ľadovej vode.
- 2
Hrubé stonky mangoldu odrežeme a do listov pevne zavinieme morského čerta zabaleného v slanine. Paríme 10 – 15 minút.
- 3
Omáčka: Na masle opečieme nakrájaný pór, zalejeme ho smotanou a rybacím vývarom spolu s hriankovým chlebom . Varením zredukujeme na polovicu, precedíme a zamiešame studené maslo a hľuzovku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu