Morský čert v obale z mandlí a mangoldu

Marián Breznický
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila v Skalici, 14. septembra 2014
Morský čert v obale z mandlí a mangoldu
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
50 g
100 g
2 vetvičky
100 ml
200 ml
1 plátok
50 g
50 g
5 - 8 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morského čerta osolíme, okoreníme, obalíme v mandliach opražených nasucho a zabalíme do slaniny. Listy mangoldu sparíme v horúcej vode a prudko schladíme v ľadovej vode.

  2. 2

    Hrubé stonky mangoldu odrežeme a do listov pevne zavinieme morského čerta zabaleného v slanine. Paríme 10 – 15 minút.

  3. 3

    Omáčka: Na masle opečieme nakrájaný pór, zalejeme ho smotanou a rybacím vývarom spolu s hriankovým chlebom . Varením zredukujeme na polovicu, precedíme a zamiešame studené maslo a hľuzovku.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: