Tekvicovo-jablkový páj fotorecept
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade,, 25. novembra 2016
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade,, 25. novembra 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
35 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
255 g |
|
40 g |
|
3/4 ČL |
|
80 g |
|
60 g |
|
Náplň: | |
300 g |
|
200 g (alebo hokkaidó) |
|
60 g |
|
25 g |
|
70 g |
|
15 g |
|
4 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Múku, cukor a soľ zmiešame. Pridáme mäkké maslo a postupne prilievame vodu, až kým nevznikne hladké cesto. Necháme ho odležať v chladničke asi 30 minút. Z odležaného cesta oddelíme asi pätinu.
- 2
Zvyšok cesta vyvaľkáme na požadovanú veľkosť a vyložíme ním formu, ktorú plníme pripravenou náplňou. Z menšej časti cesta tvoríme pásiky, ktoré poprekladáme navrch koláča, potrieme mliekom a posypeme kryštálovým cukrom. Pečieme asi 35 minút pri teplote 190 °C.
- 3
Náplň: Jablká a tekvicu nakrájame na menšie kocky. Pridáme hrozienka, škrob, cukor, citrónovú šťavu a škoricu a necháme odstáť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jasné, každý jak je zvyklý. U nás platilo: cukr krystal se dává všude tam, kde se v pohodě rozpustí - litá těsta, slazení ovoce atd. Tady vidím prvně krystalový cukr do křehkého vyvalovaného těsta. Jak už jsem psala - jeden se pořád učí. Někdy to vyzkouším. Moučkový cukr vytěsňuji jak se dá, hlavně z ekonomických důvodů.