Tekvicovo-jablkový páj fotorecept

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade,, 25. novembra 2016 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tekvicovo-jablkový páj (fotorecept)Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
40 min
príprava
35 min
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
255 g
40 g
3/4 ČL
80 g
60 g
Náplň:
300 g
200 g (alebo hokkaidó)
60 g
25 g
70 g
15 g
4 g
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Múku, cukor a soľ zmiešame. Pridáme mäkké maslo a postupne prilievame vodu, až kým nevznikne hladké cesto. Necháme ho odležať v chladničke asi 30 minút. Z odležaného cesta oddelíme asi pätinu.

  2. 2

    Zvyšok cesta vyvaľkáme na požadovanú veľkosť a vyložíme ním formu, ktorú plníme pripravenou náplňou. Z menšej časti cesta tvoríme pásiky, ktoré poprekladáme navrch koláča, potrieme mliekom a posypeme kryštálovým cukrom. Pečieme asi 35 minút pri teplote 190 °C.

  3. 3

    Náplň: Jablká a tekvicu nakrájame na menšie kocky. Pridáme hrozienka, škrob, cukor, citrónovú šťavu a škoricu a necháme odstáť.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist