Fantázia rezy fotorecept
Foto: izabella929
Náš nedeľný zákusok
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Marhuľový krém: | |
700 ml |
|
1 bal. |
|
Jahodový krém: | |
500 ml |
|
2 bal |
|
200 g |
|
150 g |
|
1 kl |
|
Sirup na máčanie piškót: | |
100 ml |
|
50 ml |
|
1,5 bal. |
|
Na vrch: | |
500 ml (36 %) |
|
1 PL |
|
2 bal. |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
-
2
Múku, sódu a prášok do pečiva som zmiešala a v malých dávkach preosiala do cesta a opatrne v miešala.
-
3
Trúbu som nechala vyhriať na 180 °C. Plech som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a upravila. Pieklo sa 13 min.
-
4
Ešte za horúca som z korpusu odstránila kožu.
-
5
Pripravila som si jahodový krém. V mlieku som vymiešala pudingy a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a v malých dávkach som pridávala vychladnutý puding. Napokon som pridala vanilkovú arómu.
-
6
Krém som uložila do chladničky stuhnúť.
-
7
Korpus som uložila na podnos a natrela som ho 2 lyžicami horúceho lekváru.
-
8
Pripravila som si marhuľový krém. Marhuľový kompót aj so šťavou som vyliala do rajnice a pridala som Zlatý klas a zmiešala. Počas miešania sa krém úplne zahustil. Vyliala som ho na lekvár a rýchlo rozotrela, lebo krém hustne.
-
9
Pripravila som si sirup na máčanie piškót. Sirup a vodu som zmiešala a piškóty namáčala.
-
10
Namočené piškóty som ukladala na marhuľový krém.
-
11
Na piškóty som natrela jahodový krém.
-
12
Pripravila som šľahačku a polovicu som natrela na jahodový krém. Druhú polovicu som uložila spolu s koláčom do chladničky na noc.
-
13
Druhý deň som ku odloženej šľahačke pridala 2 lyžice marhuľového džemu pomiešala a vložila do cukrárskeho vrecka a na koláč som urobila mriežku. Znova som ho uložila do chladničky.
-
14
Krájala som ho horúcim nožom. Treba dávať pozor pri krájaní, nôž treba po každom ťahu utierať kuchynským papierom. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu