Králičie prsia s redukciou z limetky, citrónovej trávy s matou, zemiakový krém s výhonkami z červene
Foto: ejmyejmy
100 chutí...sto podob
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králičie prsia si naporcujeme jednoducho na medialonky,, osolíme a okoreníme čerstvým mletým korením. Umyjeme si limetku, očistíme citrónovu trávu, ktorú nakrájame, umyjeme lístky mäty.
- 2
Na rozpálenom olivovom oleji si prudko opečieme králičie prsíčka, pridáme nakrájanú limetku aj s kôrou, mätové lístky a citrónovú trávu, prikryjeme a necháme dusiť. POdlejeme šľahačkovou smotanou,udusené mäsko vyberieme nabok, a ukončíme omáčku.Precedíme ju. Pred redukciou si menšiu časť odjeleme, ktorú použijeme do zemiakového krému.
- 3
Uvarené zemiačiky scedíme, rozpučíme, pridáme časť odloženej omáčky a rozmixujeme na jemný nadýchaný krém. Podľa potreby ešte dosolíme.
- 4
Omáčku zredukujeme. Servírovala som na čiernom tanieri, zemiakový krém dozdobený výhonkami červenej repy,ktorú som umyla, s redukovanou omáčkou a a mäskom, dodekorovala som steblami citrónovej trávy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pekna prezentacia.
Mam vsak dojem,ze varenie pre teba nie je iba konickom ,ale aj profesiou... nemienim kritizovat ,naopak chvalim!