Pangasius v anglickom kabátiku fotorecept

lyali - fotkalyali, 1. februára 2011
Pangasius v anglickom kabátiku (fotorecept)
Foto: lyali

Pangasius je nepochybne vďačnou rybkou. Občas ju pripravujem aj takto (pre tých, ktorí sa nebránia okrem rýb cibuli, nive a anglickej slanine).

5
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
3 ks, veľká
4-5  - strúčiky
100 g
100 g, - plátky




Postup

  1. 1

    Umyté, osušené filety prekrojíme po šírke napoly (moje 1kg balenie = 5veľkých filiet). Jemne osolíme a okoreníme mletým bielym korením.

    Pangasius v anglickom kabátiku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech pokvapkáme trochou oleja. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska, rozoberieme na prstence a rozložíme na plech. Jemne osolíme, posypeme kryštálovým cukrom a provensálskym bylinkami (sušené "rozomeliem" medzi dlaňami).

    Pangasius v anglickom kabátiku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cibuľu položíme rybky. Zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou.

    Pangasius v anglickom kabátiku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistený cesnak nakrájame na plátky, nivu na kúsky a poukladáme na rybky.

    Pangasius v anglickom kabátiku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rybky "oblečieme" do plátkov anglickej slaniny a navrstvíme zvyšnú cibuľu a posypeme provensálskymi bylinkami.

    Pangasius v anglickom kabátiku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podlejeme trochou vody a dáme piecť (cca 15min na 180°C zakryté alobalom lesklou stranou dnu a potom odokryté dopečieme).

    Pangasius v anglickom kabátiku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom (my obľubujeme napr. tento: nakrájané paradajky a uhorky ochutíme bylinkovou soľou, pár kvapkami olivového oleja a bielym vínnym octom, príp. štipkou práškového cukru).

    Pangasius v anglickom kabátiku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A keďže som v špajzičke objavila cuketu, tanier som dozdobila dlhými plátkami cukety, ktoré som "zvlnila" do tvaru srdiečka. Jedlo podávané s láskou pre manžela (preto aj ten anglický kabátik :-) ).

    Pangasius v anglickom kabátiku (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

ailuj82
Ja som minule zapiekla pangasa so zemiakmi a s nivou. Bolo to veľmi dobré, skúsim aj takto :)
dajanca
Vďaka za recept... vyskúšam, pangasius mi chutí....
a vďaka aj za tú fintu s alobalom, kedysi som o tom čítala, len teda zabudla, ktorou stranou sa má dávať dovnútra.... :-)
babav
Vyborny recept! Krasne si nafotila postup ,este krajsie
servovanie ;-)
stenia
Prekrasne naaranžovane na tanieri, chuťovo tiež určite mňam, cez vikend vyskušam, diky, diky, šikuľka aj ja rada takto aranžujem na tanier, mám novu inšpiraciu.
lyali
Ďakujem za Vaše komentáriky :-) Budem rada, ak vyskúšate :-)
dorisa
Veľmi pekne máš spracovaný recept, rybky aj ja mam velmi rada, vyskušam aj tento sposob prípravy, ďakujem, ukladám recept do mojej KK.
cica2
je to krásne a dobrá mňamka!...kk:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia