Foto: lyali
Pangasius je nepochybne vďačnou rybkou. Občas ju pripravujem aj takto (pre tých, ktorí sa nebránia okrem rýb cibuli, nive a anglickej slanine).
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Umyté, osušené filety prekrojíme po šírke napoly (moje 1kg balenie = 5veľkých filiet). Jemne osolíme a okoreníme mletým bielym korením.
-
2
Plech pokvapkáme trochou oleja. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska, rozoberieme na prstence a rozložíme na plech. Jemne osolíme, posypeme kryštálovým cukrom a provensálskym bylinkami (sušené "rozomeliem" medzi dlaňami).
-
3
Na cibuľu položíme rybky. Zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou.
-
4
Očistený cesnak nakrájame na plátky, nivu na kúsky a poukladáme na rybky.
-
5
Rybky "oblečieme" do plátkov anglickej slaniny a navrstvíme zvyšnú cibuľu a posypeme provensálskymi bylinkami.
-
6
Podlejeme trochou vody a dáme piecť (cca 15min na 180°C zakryté alobalom lesklou stranou dnu a potom odokryté dopečieme).
-
7
Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom (my obľubujeme napr. tento: nakrájané paradajky a uhorky ochutíme bylinkovou soľou, pár kvapkami olivového oleja a bielym vínnym octom, príp. štipkou práškového cukru).
-
8
A keďže som v špajzičke objavila cuketu, tanier som dozdobila dlhými plátkami cukety, ktoré som "zvlnila" do tvaru srdiečka. Jedlo podávané s láskou pre manžela (preto aj ten anglický kabátik :-) ).
a vďaka aj za tú fintu s alobalom, kedysi som o tom čítala, len teda zabudla, ktorou stranou sa má dávať dovnútra.... :-)
servovanie ;-)