Ovocná tortička

merylin - bez fotkymerylin, 19. decembra 2012
Ovocná tortička
Foto: merylin

Ovocnú tortu zvládne aj začiatočníčka, preto ju odporúčam. Ale treba ju čo najskôr skonzumovať, pretože by nám banány sčerneli ,netreba ju skladovať v chladničke dlhšie ako 2 hodiny.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
10 dkg
10 dkg
1/2 balíčka
Ozdoba:
2 ks
2 ks
Plnka:
25 dkg
6 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si najskôr menšiu formu na pečenie, ktorú vymastíme tukom a vysypeme múkou. Práš. cukor si vymiešame so žltkami do peny. Pridáme múku rozmiešanú s práš.do pečiva a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok. Dáme do formy a upečieme na 180 stupňoch v elektrickej trúbe asi 35 minút. Upečený korpus necháme vychládnuť.

  2. 2

    Pripravíme si plnku: Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom spolu na hladko.

  3. 3

    Na vychládnutý korpus si navrstvíme plnku a na vrch si poukladáme ovocie.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: