Kachní prsa po šumavsku – Kačacina so sušeným ovocím
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 29. októbra 2018
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 29. októbra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
6 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Sušené ovocie a orechy zalejeme dezertným vínom. Na umytých a osušených kačacích prsiach narežeme ostrým nožom kožu. Nožom vytvoríme v mäse kapsu, ktorú naplníme zmesou ovocia a orechov. Osolíme a okoreníme
- 2
Rúru nastavíme na 175 °C. Na miernom ohni opečieme mäso najskôr stranou, kde je koža, tak aby sa vytopilo čo najviac masti a aby koža neprihorela. Prsia potom obrátime, opečieme z druhej strany a dáme piecť na 6 minút do rozohriatej rúry.
- 3
Mäso vyberieme z panvice a necháme odpočinúť. Tuk zlejeme a do panvice nalejeme vývar. Necháme zredukovať na tretinu. Kačacie prsia nakrájame a podávame s varenými zemiakmi.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu