Kachní prsa po šumavsku – Kačacina so sušeným ovocím
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 29. októbra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Vepřo–knedlo–zelo, svíčková, škubánky, rajská a koprovka... mnohé české dobroty sú doma aj na Slovensku. Aj vďaka histórii, ktorá nás pred sto rokmi dala dohromady. České a slovenské jedlá Zobraziť celý popisVepřo–knedlo–zelo, svíčková, škubánky, rajská a koprovka... mnohé české dobroty sú doma aj na Slovensku. Aj vďaka histórii, ktorá nás pred sto rokmi dala dohromady. České a slovenské jedlá ladia na rovnakú nôtu; sú plné chutí, poctivo a trpezlivo pripravované. Dokazujú to aj desiatky krajových špecialít, ktoré stojí za to hľadať a ochutnať.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Sušené ovocie a orechy zalejeme dezertným vínom. Na umytých a osušených kačacích prsiach narežeme ostrým nožom kožu. Nožom vytvoríme v mäse kapsu, ktorú naplníme zmesou ovocia a orechov. Osolíme a okoreníme
- 2
Rúru nastavíme na 175 °C. Na miernom ohni opečieme mäso najskôr stranou, kde je koža, tak aby sa vytopilo čo najviac masti a aby koža neprihorela. Prsia potom obrátime, opečieme z druhej strany a dáme piecť na 6 minút do rozohriatej rúry.
- 3
Mäso vyberieme z panvice a necháme odpočinúť. Tuk zlejeme a do panvice nalejeme vývar. Necháme zredukovať na tretinu. Kačacie prsia nakrájame a podávame s varenými zemiakmi.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu