Kokosová bábovka

myshull - fotkamyshull, 24. septembra 2012
Kokosová bábovka
Foto: myshull

vyskúšala som viacero receptov na bábovku, ale tento ma oslovil zatiaľ najviac. jemná, nadýchaná.

8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
1 balíček
300 g
80 g
460 g
275 g
4 ks
1 balíček
250 ml
150 ml horúca




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo, kryšťáľový a vanilkový cukor mixérom vyšľaháme dopenista. Po jednom primiešavame celé vajcia. Po troche prisýpame múku zmiešanú s kypriacim práskom, kokosom, prilejeme vlažné mlieko a rozmixujeme na hladké tekuté cesto. Nalejeme do dobre maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a v trúbe predhriatej na 160°C pečieme 60 minút. Necháme 10 minút vychladnúť vo forme, potom vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Práškový cukor zmiešame v miske s horúcou vodou na hustejšiu cukrovúä kašu a vzniknutou glazúrou veľkou lyžicou polievame vychladnutú bábovku. Necháme schnúť cca 20minút a môžme sa do nej pustiť :)

Diskusia k receptu

kikushinka
Čokoľvek kokosové milujem, ale toho cukru by som asi dala menej ..
No vďaka za inšpiráciu :)
janealli
Bábovka sa mi páči, chcela by som ju vyskúšať, ale chcem sa spýtať, či na tú glazúru ide až 460 gr. práškového cukru.
sovka62
Tiež som z toho cukru akási zmagorená, hádam nám to autorka upresní, lebo kokosové=najlepšie na svete, rada by som vyskúšala.
douglas
Vyzerá to, že cukor kryštál á 275g sa pridáva do cesta a práškový á 460g na glazúru, ale @Myshull oprav ma, keď sa mýlim. Mne sa páči len hrnčekové dávkovanie bábovky na rôzne variácie, vrátane kokosovej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia