Zeleninová kolíska s ryžou
Maroš Cibuľka
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 7. januára 2011
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 7. januára 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Očistené baklažány prekrojíme na polovice a vydlabeme dužinu. Dužinu pokrájame a pečieme spolu s petržlenom pri teplote 180 oC asi 25 minút.
- 2
Na panvici orestujeme na masle kukuričné klásky, hráškové struky a baby karotku. Pridáme upečený petržlen a baklažán, osolíme, okoreníme a vložíme do vydlabaného baklažánu – necháme si však miesto na prílohu.
- 3
Príloha: Dusenú ryžu premiešame na ohni s rozšľahaným vajcom, prilejeme sójovú omáčku a odstavíme. Prílohu servírujme do baklažánu a na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.
- 4
NÁŠ TIP: Pre tento typ jedla si vyberajte aj vhodný druh ryže. Dnes už sú na trhu viaceré, ktoré sa lepšie hodia napríklad na rizoto alebo ako príloha k jedlu. Skúste ryžu basmati.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu