Zeleninová kolíska s ryžou

Maroš Cibuľka
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 7. januára 2011
Zeleninová kolíska s ryžou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

2 ks, veľké
6 ks
125 g
150 g
150 g
150 g
600 g , udusená
4 ks
1 dl




Postup

  1. 1

    Očistené baklažány prekrojíme na polovice a vydlabeme dužinu. Dužinu pokrájame a pečieme spolu s petržlenom pri teplote 180 oC asi 25 minút.

  2. 2

    Na panvici orestujeme na masle kukuričné klásky, hráškové struky a baby karotku. Pridáme upečený petržlen a baklažán, osolíme, okoreníme a vložíme do vydlabaného baklažánu – necháme si však miesto na prílohu.

  3. 3

    Príloha: Dusenú ryžu premiešame na ohni s rozšľahaným vajcom, prilejeme sójovú omáčku a odstavíme. Prílohu servírujme do baklažánu a na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Pre tento typ jedla si vyberajte aj vhodný druh ryže. Dnes už sú na trhu viaceré, ktoré sa lepšie hodia napríklad na rizoto alebo ako príloha k jedlu. Skúste ryžu basmati.

Diskusia k receptu

remcula
Ikdyž zelenině moc nefandím z důvodu věčných diet, tak tady ta kolíbka mne oslovila a určitě bych si dala.
vcelka
Zelenina je super, prečo jej nefandíš? Nechutí Ti, alebo v čom je problém, @remcula ? A krásne to vyzerá...
allis
Mě by moc zajímalo, co je ten světlý dlouhý proužek pžes všechnu zeleninu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia