Zeleninová kolíska s ryžou

Maroš Cibuľka
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 7. januára 2011 9:19
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Zeleninová kolíska s ryžouFoto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Očistené baklažány prekrojíme na polovice a vydlabeme dužinu. Dužinu pokrájame a pečieme spolu s petržlenom pri teplote 180 oC asi 25 minút.

  2. 2

    Na panvici orestujeme na masle kukuričné klásky, hráškové struky a baby karotku. Pridáme upečený petržlen a baklažán, osolíme, okoreníme a vložíme do vydlabaného baklažánu – necháme si však miesto na prílohu.

  3. 3

    Príloha: Dusenú ryžu premiešame na ohni s rozšľahaným vajcom, prilejeme sójovú omáčku a odstavíme. Prílohu servírujme do baklažánu a na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Pre tento typ jedla si vyberajte aj vhodný druh ryže. Dnes už sú na trhu viaceré, ktoré sa lepšie hodia napríklad na rizoto alebo ako príloha k jedlu. Skúste ryžu basmati.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist