Foto: ajvocka
Tento koláč sme zvykli doma robievať. Keďže nejako upadol do zabudnutia , tak som ho po rokoch oprášila...:)
Postup
-
1
Žĺtok a vajce vymiešať s cukrom. Pridať vanilkový cukor a premiešať. Pridať múku, prášok do pečiva, štipku soli. Nakoniec na kúsky posekané maslo. Všetko dobre premiešať a vypracovať cesto. Dať ho na takú zhruba pol hodinu do chladu aby stuhlo.
- 2
Stuhnuté cesto rozdeliť na dve polovice. Jednu na pomúčnenej doske vyvaľkať na plát. Preniesť na plech vyložený pečiacim papierom. Potom ho potrieme lekvárom. Je jedno akým ja som použila brusnicový. Na lekvár vylejeme makovú plnku.
- 3
Plnka: Cukor, mletý mak, vanilkový cukor, strúhanku a múku zmiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Ten zľahka zamiešame do maku. Plnku nalejeme na plát . Potom vyvaľkáme z druhej polovice cesta druhý plát, ktorý pokrájame napríklad ostrôžkou na pásiky a tie šikmo na seba ukladáme aby vznikla mreža. Nakoniec mriežku potrieme žĺtkom a dáme piecť...:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu