Foto: cepi
Tento recept skôr poteší oči ako chuťové poháriky. A tiež ním môžete potešiť každého, kto si pod stromček želá zrkadlovku :)
porcia
Postup
-
1
Klasickým postupom zamiesime medovníkové cesto z uvedených surovín. Jeden deň necháme odstáť v chlade. Cesto je zámerne vybraté na konštrukčné účely, tzn. že nie je tak chutné, ale jesť sa samozrejme dá. V ďalšom kroku si potrebujeme nájsť formu, ktorá bude slúžiť ako korpus. V mojom prípade som prerezal tetrapakovú krabicu z mlieka na polovicu. Postupným vykrajovaním jednotlivých strán a ich následným pokrývaním vytvoríme telo fotoaparátu.
-
2
Zrkadlovka ďalej potrebuje objektív. Ten som vytvoril z rolky z toaletného papiera, okolo ktorého som obalil pripravené cesto. Rolka bola tiež potiahnutá alobalom.
-
3
Keď máme vytvorené dve základné časti zrkadlovky, zameriame sa na detaily. Najlepšie mať doma takúto mašinku a odpozerať čo sa na nej nachádza. Doplníme knoflíky, tlačítka a otočné kolileska. Taktiež koľajnička na externý blesk sa môže hodiť.
-
4
Vyskúšame, či všetko funguje ako má.
-
5
Ozdobovacou hmotou vytvoríme displej a ikonky.
-
6
Doladíme detaily.
-
7
A dostaneme výsledný produkt.
-
8
Bolo to moje prvé stretnutie s medovníkmi a dúfam, že sa vám páči..
@sany11 to sa vypocita lahko, kolko medovnikov pred neho postavis, tolko zjes..
dakujem vsetkym reagujucim za komenty