tento receptík objavil môj "úradom potvrdený " mužíček z kuch. knihy Babičkina kuchyňa je to rýchle jednoduché a chutné a môjmu moc chutilo lebo som nestihla ani foto spraviť :) niekto v nedelu poobede bublaninu a môj tieto fašírky

15 minút
príprava
45 minút
na 180-200 °C

Suroviny

500 g (bravčové+hovädzie)
250 g
3 ks surové
2 lyžice
 prelisovaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    mleté mäsko podľa gusta buď pol na pol alebo len jeden druh podľa toho čo nám peňaženka dovolí :) ostatné ingrediencie nedávam množstvo každému podľ chuti

  2. 2

    zemiaky portúhame zmiešame všetko mäso , koreniny a ostatné suroviny vytvarujeme fašírky , pokial sa vám bude zdať riedke já som pridala troška strúhanky

  3. 3

    písané je vysmážať v oleji ale já som dala na plech s papierom na pečenie jemnučko olivového oleja pokvapkala a dala na 200 stupňov piecť kým nechytili farbu ,

Recept je zaradený do kategórií:
Mleté mäso, Hlavné jedlá, Obed, Lacné jedlá, Pečené, Vyprážané

Diskusia k receptu

mijaita
Mne tak trochu vadi, kdyz se do echt ceskych jidel zacala pridavat sojova omacka. Nerikam, ze to potom neni dobre, ze to nemuze byt, jen me to tak trochu taha za chutove bunky. Sojovka se u nas zacala prodavat nekdy v 80. letech, lide zacali varit "čínu" z ceske sojovky a pak ji zacali pridavat do vseho. Jiste to neni nic proti nicemu, jen oku v receptu to nelahodi vzhledem k pouzitym dalsim surovinam. K takove fasirce si umim predstavit treba i kysane, nebo varene zeli, ktere se sojovkou take podle me nejde moc dohromady.

dadmara0807
@mijaita tiež som bola prekvapená že sojovka lebo do fašíriek nikdy nedávam ale podľa receptu som pridala ale asi len tak pol kávovej lyžičky keď robím prvý krát recept z kuch . knihy alebo od niekoho alebo z Varechy nemením receptúru nech viem ako to chutí podľa toho ako to má takže písané sojovka tak som dala :)
mijaita
@dadmara0807 s velkym usmevem pisu, ze kdybych mela delat kazdy recept jak psany, uz bych tu nebyla mezi vami :-) Zelenyho koriandru ani pul listecku, natoz lzicky !!! :-) A krome toho je mnoho krasnych receptu, jidel, ktera zustanou skvela i kdyz neco tu a tam vynechame.
Pul lzicky sojovky rozhodne neuskodi, o to vlastne ani nejde, jen tak nejak mi to do ceskyho karbanatku nestimuje !
marienka44
@Dadmara0807 ,vyskusam, len neviem, ci ta horcica ide do masovej zmesi alebo ako priloha. Do pravych fasiriek ide aj namocene pecivo, teda toto je obdoba cebabcici. Ukladam do KK.
vecnemlada
Robievam taketo fasirky, ale davam postruhane varene zemiaky miesto peciva, su lahucke ako pierko :)
jody
Skúsim, len určite bez sójovky, tá ma pobavila v súvislosti s babičkinou kuchyňou :-D
evanaaa
páči sa mi, že sú tam tie zemiaky, skúsim urobiť, pozrela som aj ten link od @jody , aj tam je to dobré. Trochu to obmením, možno ani ja nedám sój. omáčku, radšej trochu popraženej cibuľky, a bude iný recept. Ani ja vždy nedávam do fašírok pečivo, mne sa páčia aj bez, načo tam vlastne je? Ale nehovorím, že som s ním nerobila, len občas mením prísady. Ale s tým sur. zemiakom vyskúšam.
evca27
Dnes som ich robila a naozaj su vyborne odporucam