Bravčové rebierka na karameli

izabella929 - fotkaizabella929, 5. decembra 2015

Dnes oddychový obed..domáce bravčové rebierka na karameli..

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg domáce
1 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Rebierka som umyla, osušila..prebytočný tuk som neobrezala, lebo ich opečiem a nemusím použiť masť..

    Bravčové rebierka na karameli - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu som dala karamelizovať cukor, vložila som rebierka a pootáčala som ich v karameli...nepridala som tuk, ale ako sa rebierka piekli, tuk sa topil a piekli sa už iba na ňom..potom som ich osolila, okorenila, posypala celou rascou a dala do trúby na 180 st. tu sa dopiekli za 40 min..od karamelu dostali krásnu farbu aj chuť...nemôžem povedať, že boli sladké...počas pečenia som ich podliala červeným vínom ...pokiaľ sa piekli uvarila som k nim prílohu zemiaky..poliala som ich výpekom...podávala so zaváranými baraními rohmi...

    Bravčové rebierka na karameli - obrázok 2
  3. 3

    prejem vám dobrú chuť..

    Bravčové rebierka na karameli - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
tak to uz hej, vyzeraju vyborne, neodmietla by som
denyany
Och, dnes si mala karamelový deň? Úžasne slintám pri týchto rebierkach, podobne aj pri koláčiku. Paráda!
bembo
pri pohľade na takúto dobrotu sa len pousmejem ako niektorí ľudia berú vážne tie múdre reči ako bravčovina škodí,a ako treba jesť len tzv.zdravé jedlá.ja sa držím toho,čo vraj škodí je najchutnejšie.dávam 5*.super recept
izabella929
@bembo , no hlavná vec že roky do nás hustili,aká je bravčová masť škodlivá a preto máme používať olej a stužené tuky...dnes je všetko inak, obrátili kabát aj názory...neriešim to, jem síce málo, ale hlavne iba to, čo mi chutí....-) a všetkým vám ostatným veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.--)
pilcik
Tie sú tak pekné prepečené len sa do nich zahryznúť. Krása.
babkamt
moji chlapi by ťa na rukách nosili za toto jedlo:-) 5*
pensioner
Perfektný, jednoduchý a zdravý recept. To bude pre chlapov, kuchtíkov.
izabella929
@pilcik ,áno, hneď na začiatku dostanú krásnu farbu pri opekané na karameli, tá farba im už zostane, kým sa nedopečú...@babkamt ,chutilo nám, boli skvelé a chrumkavé..@pensioner ,áno recept je jednoduchý, používam malé množstvo dochucovadiel, aby vynikla chuť domáceho mäsa..víno zase potlačilo sladkosť od karamelu..)ďakujem pekne za vaše milé komentáre.-)
sracz
Najlepšie mäso je mäso od kosti, to po celý svoj plodný život tvrdil môj vzácny otec, B.P. a aj on by Ťa, milá Izka, za takú dobrotu na rukách nosil!
izabella929
@sracz , ach to hádam nie, nie je treba ma nosiť na rukách..sú tu na tomto portále, aj zručnejšie a lepšie kuchárky...) ďakujem pekne za komentár.-)
izabella929
@elysa , budem sa tešiť na odozvu...inak to víno eliminuje chuť sladka, takže super, ale zase keď to chytí karamel, je to farba celkom o niečom inom, ako pri bežnom pečení.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia