Mňamková paradajková polievka

johaninka - fotkajohaninka, 4. júla 2013

Paradajková polievka nám veľmi chutí s malými obmenami ju robím pomerne často.

15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
7 PL
1 v črievku
1 ks
1 ks
 na zahustenie (v prípade potreby)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Klasicky si opražíme cibuľku na oleji, a zalejeme vodou do ktorej pridáme bujón,kôpor keď nám voda vrie pripravíme si syrokrémové halušky

  2. 2

    vymiesime cesto: z hrubej múky, 1 celého vajíčka a syrokrému a ak treba aj trošku vody tak aby bolo tuhšie. Na cedidielku - haluškovom precedíme halušky do polievky, polievka musí vrieť.

  3. 3

    Nakoniec pridáme paradajkový pretlak a ja tak za cca 2 minúty nakoniec pridám smotanu. Keďže používam pretlak ktorý je zahustený neprihusťujem už hladkou múkou, ak však máte pretlak bez zahustenia treba nakoniec zahustiť hl. múkou prípadne niečim iným. Dosolíme podľa chuti. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

mirop
no Taliani by sa divili... naco do vsetkeho pchat syrokrem a zahustovat mukou? skuste poctivu paradajkovu polievku z paradajok... to je mnamka
johaninka
ďakujem za Váš názor, avšak aj tak si za svojím za svojim receptom, máme ho radi :) 100ľudí 100chutí. Ja osobne negatívne reakcie na recepty ľudom nepíšem, každý varí tak ako mu chutí. A ja varím rada a s láskou.
wevewe
tak ja neviem...skratka tomu receptu nejako nerozumiem: kam ide ten syrokrem? no a naco varit kopor? ved ten staci pridat na zaver ked uz....
marianka777
Mne sa ten recept páči, rada skúšam nové netradičné veci veď práve o tom sú takéto stránky, že si ľudia vymieňajú skúsenosti. Keď sa mi recept osvedčí tak si ho uložím a keď nie tak už ho nepoužívam, ale nekritizujem, veď to čo nechutí mne inému môže chutiť. Volá sa to tolerancia.
johaninka
Jemine wevwwe ospravedlňujem sa a ďakujem za upozornenie hneď vyriešim.A kôpor, keďže robím vo škôlke vždy sa odporúčajú koreniny a čerstvé vňate dať do varenia, musia prejsť varom, neverili by ste ale v koreninách sa nachádzajú baktérie, ktoré sa zneškodnia len varením, nie pridaním nakoniec.....ešte raz ďakujem chybu opravím.
johaninka
Marianka777 ďakujem za povzbudivé slová, takýto ľudia ako ty ma inšpirujú k pridávaniu ďalších receptov. Nech sa darí :)
katca22
:-( moja paradajková sa skladá z trošky cibuľky, paradajok a bazalky - pardón ale toto by som nejedla
johaninka
Katca si zaregistrovaná od februára 2011 a ešte tam nemáš ani jeden recept, asi si sa zaregistrovala kvôli komentovaniu receptov druhých, ale na to táto stránka nie je určená. Vymieňame si recepty a skúšame nové, každé povzbudivé slovo poteší, taktiež mám rada keď niekto pridá niečo a poradí vylepší aj môj recept ale čo sa týka negatívnych reakcií typu no je by som to nejedla...prosím nik ťa do toho nenutí a pravdu povediac je mi to jedno ale trošku slušnosti by nezaškodilo a treba si nechať taky názor pre seba. Dik aj za tvoj názor, a kľudne si rob polievku ako ti chutí.
udaska
presne tak johaninka aj marianka777 ako píšete,máme si tu navzájom odovzdávať rady a nie kritiku.Ja som tu už prihlásená tiež niekoľko rokov,ale nedovolila by som si negatívne reagovať na recept a to tobôž na taký ktorý som ani neodskúšala.Ste šikovné a držím vám palce,nestrácajte chuť v tom čo vás baví.
evanaaa
Zaujímavé s tým kôprom, všade píšu, že bylinky sa nevaria, pridávajú sa až na konci varenia pred vypnutím, ale teraz čítam opak, ibasže bylinky nie sú koreniny, tak neviem, či to platí aj na ne, čo sa týka baktérií. No, možno je to tak, ale aspoň takú majoránku treba dávať nakoniec, lebo dlhším varením by jedlo zhorklo, čo sa mi stalo, len som nevedela, od čoho. Ja síce paradajkovú polievku nevarievam, len omáčky, ale myslím, že veľmi sa nelíšia od seba, tento spôsob-postup je zaujímavý, ešte som sa sním nestretla, ale každý má ten svoj.
jamalinka
pani kuchárka zo škôlky chcela len uviesť, že všetko čo sa podáva deťom (aj dospelým môže byť) má prejsť varom, teda nie variť , ale len nechať zovrieť, aby sa zase nezničili vzácne minerály, ktoré bylinky obsahujú. Korenie ako napr. mleté a pod. sa pri zbere neumýva a preto je riziko, že obsahuje nežiadúce látky, tak je lepšie tiež nechať prejsť varom a o tej majoránke je pravda, že varením zhorkne a navyše väčšie množstvo môže spôsobiť preháňanie (hnačku) takže všetko opatrne a s citom....
johaninka
ďakujem za info tak som to písala aj ja že máju prejsť varom, ale ta polievka sa varí cca10 minút, to nevyváram hodinu :) inač moja funkcia vo školke nie je kuchárka :)
katca22
johaninka - som tu registrovaná na to aby som si mohla ukladať dobré recepty na inšpiráciu - hlavne pečenie,, nepridávam preto - lebo na to nemám čas... a negatívne som komentovala prvý krát :-* proste mi nedalo... a neboj variť viem - pracovala som roky ako kuchárka v dobrej reštaurácii v taliansku v **** hotely a bola by som tam aj teraz keby som sa nerozhodla pre deti a rodinný život na SR,, ale sľubujem, že nejaký ten recept pridám a len pre teba
elenam
A mne sa nepáči ten názov, po slovensky je to rajčinová




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia